Demi Mondeel (TOP): 'We hebben nog een héél kleine kans'

Hoofdklasse

TOP Arnemuiden won drie van de afgelopen vier wedstrijden en speelde er één gelijk tegen koploper KCC (15-15). Plots is er een kleine kans op de play-offs, al denkt TOP-speelster Demi Mondeel dat die kans wel héél klein is.

“Het zou natuurlijk mooi zijn, maar die kans is zó klein omdat Nieuwerkerk tegen nummer laatst Rohda moet. Zij hebben nog geen punt gehaald. Maar ja, de kans is er wel. Dat is natuurlijk mooi en dat hebben we zelf afgedwongen.”

Blessures overwonnen
Mondeel vertrok in 2016 van Tjoba naar TOP, maar kreeg te maken met twee hardnekkige enkelblessures. Vorig seizoen speelde zij nog even in het derde en had ze nooit kunnen denken dat zij nu beslissend zou zijn voor het eerste. “Het is raar gelopen. Nadat ik terugkwam van mijn blessure wilde ik weer voor mijn kans gaan, maar kwam ik in het derde terecht, doordat ik niet fit genoeg was. Maar al snel kwamen er weer kansen en zat ik dit seizoen in de zaal opeens weer in het eerste.”

Mondeel profiteerde van de trainerswissel in Arnemuiden. “Het vertrek van Kees-Jan Oppe heb ik niet zo intens meegemaakt. Ik zat toen in het tweede en ik was vooral teleurgesteld dat wij geen trainers meer hadden, omdat Edwin Coppoolse en Leon van Belzen het eerste gingen doen. Als tweede ben je dan de dupe van een keuze van het eerste om niet door te willen met Kees-Jan.”

“Maar uiteindelijk pakte het voor mij dus heel goed uit. Het voelt goed om weer in het eerste te spelen en het gaat ook goed. Ik denk dat ik met mijn scores en passing bij kan dragen aan ons spel. Ik ben geen hoofdaanvaller, maar speel het best naast een échte aanvaller. De trainers geven mij vooral mee dat ik mijn loopvermogen moet benutten en de paal daarbij moet gebruiken. Daardoor kan ik iets verrassender worden. En verdedigend moet het nog stabieler, maar dat is gezien mijn blessure logisch.”

Angst voor een nieuwe (enkel)blessure heeft Mondeel niet meer. “Aan het begin was ik nog bang dat mijn blessure zou terugkomen, maar ik ben inmiddels over die angst heen. Ik was en ben nog wat minder wendbaar en dat merk ik vooral verdedigend. Maar dat gaat ook steeds beter, ik merk echt dat ik op mijn niveau aan het komen ben.”

Maximaal haalbare
TOP is in de Hoofdklasse A nog ongeslagen in uitwedstrijden. Een atypische statistiek voor een ploeg die de play-offs waarschijnlijk niét haalt. “Ja, het is eigenlijk best gek. Ik weet niet zo goed waar het aan ligt. Misschien leggen we onszelf te veel druk op als we thuis spelen, je zou het misschien geforceerd kunnen noemen. Daarnaast pakken we het in uitwedstrijden misschien wat tactischer aan.”

“Het is een vreemde statistiek, maar ik vind niet dat het aantoont dat er dit seizoen eigenlijk meer in had gezeten. We staan wel waar we horen te staan. In een ontzettend lastige poule derde eindigen: daar zouden we waarschijnlijk van te voren wel voor getekend hebben. Op voorhand had bijna iedereen kans op de play-offs.”

“Volgend seizoen zit er misschien meer in. Het ligt er alleen aan of de ploeg compleet blijft. Er zijn nu veel gesprekken gaande met spelers. Ik hoop dat iedereen blijft. Ik blijf in ieder geval. Nu ik in het eerste zit en het steeds beter gaat, wil ik echt voor mijn kans gaan.”

Datum: 23 februari 2020 uur