Dennis Snel: 'Ik ben trots en heb een fantastisch afscheid gehad'

Hoofdklasse Korfbal League

Promovendus DSC deed het dit jaar best goed in de Korfbal League, maar doordat men de laatste zeven wedstrijden op rij verloor en vervolgens in de play-downs het onderspit moest delven tegen underdog Avanti, degradeerde men naar de Hoofdklasse. Routinier Dennis Snel baalt ervan, maar heeft met een kampioenschap in de Hoofdklasse op het veld naar eigen zeggen een prachtig afscheid gehad.

Hij belde via WhatsApp. “Want vanaf Gran Canaria wordt het duur om een regulier telefoontje te plegen.” Dennis Snel viert vakantie met partner en vrienden en blikt terug op zijn afscheid en het afsluitende seizoen bij DSC.

Veldseizoen
Op het veld heeft DSC de rug gerecht na de deceptie in de zaal. “Ik denk dat het knap is dat we nog kampioen zijn geworden, dat is toch een staaltje veerkracht. Het maakt niet het hele seizoen goed, maar het scheelt wel”, relativeert de 33-jarige. “We kenden wel een lastige start. We verloren thuis onnodig van Rohda, waardoor we één punt achter raakten op de concurrentie. Daarna hebben we een paar wedstrijden op rij ruim gewonnen en konden we in de voorlaatste wedstrijd tegen OVVO/De Kroon al kampioen worden, in eigen huis. Dat lukte en in die wedstrijd had ik het voorrecht dat ik afscheid mocht nemen. Ik heb ervan genoten. Ik kreeg een publiekswissel. Het was superdruk op dat moment. Normaal sta ik niet zo graag in de belangstelling, maar ik heb nu goed de tijd genomen om het publiek te bedanken. Er was zelfs vuurwerk. Het kwam dicht bij perfectie.” Dicht bij? “Ja, handhaving in de zaal had het natuurlijk helemaal afgemaakt.”

Zaalseizoen
Snel kan dus op een mooi afscheid terugblikken, maar over het zaalseizoen is hij ook realistisch. “Het is gewoon balen dat je degradeert. 9e worden is prima, maar dan verliezen van Avanti, wat hoofdzakelijk onze eigen schuld was, dat was een grote klap. Misschien speelde onderschatting onbewust toch een rol. Wat ook meespeelde is dat je het hele seizoen de underdog bent geweest in de Korfbal League. Dan kan je vrijuit spelen en resultaten boeken. Nu waren zij de underdog en met de druk die ineens bij ons kwam te liggen konden wij blijkbaar niet omgaan.”

“Persoonlijk heb ik ook geen topseizoen gehad. Ik heb zes wedstrijden moeten missen wegens een kuitblessure, hierdoor miste ik ritme. Begrijp me niet verkeerd, ik heb genoten van de Korfbal League, maar dit was niet mijn beste seizoen.”

Afscheid nemen bestaat niet
Maar nu is het, na zeventien jaar in de selectie gespeeld te hebben, klaar voor de Brabantse routinier. “Ik word oud, haha. Ik heb zeventien jaar alles moeten laten voor korfbal en kom nu in een fase waarin andere zaken ook belangrijk worden. Ik heb alles meegemaakt. We speelden in de tweede klasse en ik ben geëindigd in de Korfbal League en de Ereklasse, dus het is goed zo. Ik ga waarschijnlijk in het derde spelen, met vrienden”, blikt hij vooruit. “Maar ik heb nog wel wat te melden voor de selectie van volgend jaar! Ik ga er nu uit en ik weet dat dat heel lastig voor ze gaat worden. Die jonge jochies zullen het moeilijk gaan krijgen zonder mij. Ze hoeven zich echter geen zorgen te maken, want ze kunnen altijd bij me uit komen huilen”, knipoogt Snel.

En nu? “Nu ga ik een ontbijtje scoren, want ik ben pas net wakker. Daarna ga ik weer aan het zwembad liggen. Voor wat betreft volgend seizoen, dat zien we dan wel. Ik zal bij het derde nog wel twee keer in de week trainen, maar er komt wellicht meer tijd vrij voor vakanties en mijn drie kleine neefjes.” Wil Dennis Snel zelf dan nog geen kinderen? “Haha! Nee, nog niet. Over een paar jaar misschien”, sluit Snel lachend af.

Datum: 22 juni 2017 - 14:00 uur