Derde speelronde Topklasse Dameskorfbal

Dameskorfbal

In de derde competitieronde kreeg Be Quick te maken met een sterk verdedigend DDW, was het enorm spannend bij Prinses Irene en Rosolo en merkten De Korfrakkers dat ze ODC niet moesten onderschatten. In Limburg vond een spannende derby plaats. Hieronder een kort overzicht van de uitslagen en linkjes naar de wedstrijdverslagen van de verenigingen zelf.

DDW – Be Quick, 13-7
Al snel na dat de wedstrijd startte, kwam Be Quick door een overtreding van DDW op een voorsprong van 0-1. Dit was echter gelijk de enige keer dat Be Quick op voorsprong heeft gestaan. DDW begon sterk te verdedigen waardoor het aanvalsvak van DDW lang de tijd kreeg om tot scoren te komen. De teams hadden moeite met de afronding waardoor er in de rust een tussenstand van 6-4 op het scorebord stond. Ook na de rust bleven beide teams moeite houden met scoren. Uiteindelijk won DDW de wedstrijd met 13-7.

Prinses Irene – Rosolo, 12-14
Het begin van deze wedstrijd startte Prinses Irene wat slordig en had een aantal één schots-aanvallen, waardoor Rosolo een voorsprong kon pakken. Deze achterstand op het scorebord wist Prinses Irene met een paar mooie aanvallen bij te trekken. Prinses Irene wist nét voor rust nog twee keer te scoren waardoor er een spannende ruststand van 6-7 op het scorebord stond. Na de rust ging Prinses Irene door met scoren. Ze kwamen op voorsprong maar konden niet voorkomen dat vlak daarna Rosolo toch de voorsprong weer overnam. Rosolo won de wedstrijd met 12-14. Klik hier voor het wedstrijdverslag van Prinses Irene.

ODC – De Korfrakkers, 12-18
ODC staat onderaan op de ranglijst maar De Korfrakkers merkte al snel dat ze deze ploeg niet moesten onderschatten. ODC stond al snel op een voorsprong van 4-1. De Korfrakkers wist zich hierna wel te herpakken waardoor het de achterstand voor rust nog om wist te zetten in 6-7. Door een aantal zuivere schoten lukte het De Korfrakkers vlak na de start van de tweede helft op een voorsprong van 7-10 te komen. ODC wist tot 9-12 aardig bij te blijven maar hierna was de wedstrijd gespeeld. De Korfrakkers pakte door en won de wedstrijd met 12-18.

Swift – Spes, 16-16
De derby tussen deze Limburgse teams bestaat altijd uit veel spanning en fysieke strijd, wat ook in deze wedstrijd duidelijk te zien was. In een gelijk opgaande strijd werd er in de eerste helft om en om gescoord. Swift kwam aanvallend steeds beter onder de reboundende druk van Spes uit en wist een 7-9 achterstand om te buigen naar een 11-9 voorsprong. In de tweede helft kwam Spes sterk uit de startblokken en wist binnen een aantal minuten de stand weer gelijk te trekken. Swift reageerde hier meteen op en liep voor het eerst deze wedstrijd uit naar drie punten verschil, 15-12. Spes kwam in deze fase moeilijk tot scoren en zocht slim naar strafworpen, die ruimschoots uitgedeeld werden (13 in totaal). Spes wist in de eindfase dan ook maar liefst 4 strafworpen te forceren waardoor het uiteindelijk nog een gelijkspel uit deze spannende wedstrijd wisten te trekken. Dit zorgde voor een eindstand van 16-16.

Datum: 3 december 2018 - 12:00 uur