Diana van der Vorst: ‘Seizoen van de waarheid voor mij’

Korfbal League

Diana van der Vorst wil zichzelf dit Korfbal League-seizoen bewijzen. De Groningse vindt dat zij bij LDODK/Rinsma Fashion nog niet heeft laten zien wat zij kan. Daarnaast hoopt Van der Vorst met de Friese ploeg de play-offs te halen, met als groter doel: de finale in Ziggo Dome. "Dit is voor mij het seizoen van de waarheid.”

De aanloop naar de zaalcompetitie duurt voor Van der Vorst te lang. “Door het EK duurt de voorbereiding gewoon erg lang. Ik snap het natuurlijk wel en ik heb op het EK Oranje en België gevolgd, maar ik wil door zo’n toernooi alleen maar liever zélf korfballen. Vroeger was het een droom om het grote Oranje te halen, vooral toen ik in Jong Oranje speelde. Maar doordat het WK met Jong Oranje en de tentamens van mijn studie tegelijk vielen, moest ik kiezen. Uiteindelijk heb ik toen voor mijn studie gekozen."

"In die tijd was de combinatie van alles gewoon te veel en heb ik veel last gehouden van mijn kruisbandblessure van vijf jaar terug. Vooral het vertrouwen op dat been liet te wensen over.  Nu ben ik klaar met mijn opleiding en speel ik alleen bij LDODK en dat geeft mij rust. Ik ben ervan overtuigd dat ik nu beter in mijn vel zit en wil dan ook laten zien wat ik kan. Ik heb nog niet laten zien wat ik écht kan. Dit is voor mij het seizoen van de waarheid.”

Nieuwe spelers
“Ondanks dat de internationals (Erwin Zwart, Marjolijn Kroon en Friso Boode, red.) er de afgelopen tijd niet waren, hebben we als selectie een goede voorbereiding gehad. Die drie zijn wel heel belangrijk voor ons. Marjolijn en Friso zijn nieuw, maar goed opgenomen in de groep. Wij hadden geluk dat Marjolijn aan iets anders toe was en het bij ons zag zitten. En Friso is natuurlijk ook een welkome versterking met veel ervaring. Zij maken ons scherper. Door de nieuwe concurrentie merk je dat we scherper zijn op trainingen en dat we het elkaar lastiger maken."

"Daarnaast kunnen we ons nu ook meer focussen op ons nieuwe spel. Vorig jaar wilden we dat ook, maar doordat we nu nóg meer kwaliteit hebben, kunnen we dynamischer spelen. Ik voel me erg goed bij dat spel. Ik heb het ook bij Jong Oranje gespeeld en ik ben daar echt een speler voor. Je hoeft er niet zo bij na te denken en dat vind ik fijn als speler die alles vooral op gevoel doet. Met één pass kan je gewoon een kans nemen; je slaat daardoor heel veel schijven over. De pass, één van mijn sterke kanten, heeft nu een belangrijkere plek in het spel.”

Ziggo Dome
De ambitie van LDODK is volgens Van der Vorst heel duidelijk.“Elke ploeg die tegen de top aanzit, hoopt natuurlijk op het kampioenschap. Bij ons is tot nu toe uitgesproken dat we minimaal voor de play-offs gaan. Je merkt ook dat de club investeert in topkorfbal en het gevoel heeft om het de top op termijn lastig te kunnen maken. De versterkingen die zijn gekomen, hebben ook meteen aangegeven dat ze voor het hoogst haalbare gaan en dat is de finale winnen in het Ziggo Dome. Wij maken absoluut een kans."

"Het toernooi bij TOP/Quoratio gaat ons meer duidelijkheid geven over onze kansen in de Korfbal League. We hebben dan vervolgens een week samen, als de internationals ook aansluiten, om ons voor te bereiden op de eerste competitiewedstrijd, tegen Fortuna/Delta Logistiek.”

Datum: 8 november 2016 - 10:30 uur