Donkers: 'Hadden meer punten kunnen hebben'

Ereklasse

Met twee punten uit vijf wedstrijden is Dalto/Klaverblad Verzekeringen samen met DSC in de onderste regionen van de Ereklasse B terug te vinden. Pia Donkers is één van de nieuwelingen bij de ploeg uit Driebergen, en blikt met een neutraal gevoel terug op de eerste helft van het veldseizoen. Zij vertelt hierover tegen Korfbal.

Zoals gezegd is Donkers neutraal over de eerste vijf wedstrijden die haar nieuwe ploeg in competitieverband afwerkte. "We wisten natuurlijk wel dat we hard moesten werken voor de punten, en ik denk dat we er meer hadden kunnen hebben. Alleen in de wedstrijden konden we het niet zover brengen", vertelt ze.

De wedstrijd tegen DVO/Accountor van afgelopen weekend was daar een goed voorbeeld van. "We begonnen goed. We zagen voornamelijk overwicht bij de mannen dus hebben we aanvallend daarop gefocust", legt de van Wageningen overgekomen speelster uit. "Gedurende de wedstrijd kantelt het en komen we moeilijk tot scoren. Ik denk dat we verdedigend redelijk goed hebben gespeeld, maar aanvallend komen we dan net te kort. We scoren een periode niet, en daar loopt DVO uit."

Nog niet zo lang geleden was Dalto actief in de Korfbal League. Vorig seizoen strandde de ploeg in de playoffs voor promotie naar de Korfbal League. Hoe zit het met de ambities voor dit zaal seizoen? Donkers: "Voor wat betreft de zaal willen we natuurlijk het liefst bovenin meedoen. Met onze kwaliteiten denk ik dat dat zeker mogelijk is. Als we in de zaal nog beter op elkaar ingespeeld raken, kunnen we veel bereiken denk ik." En welke rol zijzelf daarin zou kunnen spelen? "De eerste weken is het vooral wennen aan de mensen en het spelletje. Ik heb het erg naar mijn zin in deze groep, het is een sterke selectie die je elke training wel motiveert om jezelf te verbeteren. Qua prestaties ben ik op zich met mijn statistieken redelijk tevreden, maar ik heb beslist nog wel verbeterpunten", sluit ze af.

Spelers, coaches en scheidsrechters, geef elkaar de hand tijdens de Week van de Scheidsrechter (7 – 15 oktober)! #scheidsbedankt

Datum: 11 oktober 2017 - 11:00 uur
Door: Redactie Korfbal.