DOS’46 pakt eerste prijs van het seizoen in Antwerpen

DOS’46 pakt eerste prijs van het seizoen in Antwerpen

Internationale evenementen

DOS’46 heeft haar eerste officiële duel direct in winst weten om te zetten. In de traditionele seizoensopener om de Supercup ging de veldkampioen van Nederland (DOS’46) op bezoek bij AKC/Luma. In Antwerpen werd het 12-25 voor de regerend Nederlands Kampioen Veldkorfbal.

Volgens DOS’46-coach Pascal Zegwaard was het goed korfbalweer. ‘’Er stond een beetje wind, maar de omstandigheden waren voor het veldkorfbal prima.’’ In de voorbeschouwing op Korfbal.nl, had Zegwaard vrijdag nog vraagtekens geplaatst bij het spelen van international Harjan Visscher. Visscher sloot later aan bij de groep wegens een vakantie na het succesvolle WK in Durban (Zuid-Afrika), maar startte toch gewoon in de basis. Voor Pascal Frieswijk betekende de Supercup zijn debuut bij DOS'46. Frieswijk - die aan het begin van dit seizoen overkwam van Blauw-Wit (A) - stond naast Jelmer Jonker.

AKC nam het initiatief in de beginfase door een 2-0 voorsprong te pakken, en even later wist de thuisploeg ook op 4-2 te komen. Het duurde even voordat DOS’46 op gang kwam, maar na goals van onder anderen Fenna de Jong ging de ploeg over AKC heen. De Nijeveners gaven die voorsprong de gehele wedstrijd niet meer uit handen. Na ongeveer twintig minuten korfbal stond er een 6-12 tussenstand op het bord, en twee goals van Harjan Visscher en een fraai doelpunt van Jelmer Jonker bepaalden de ruststand op 6-15. Tekenend voor de overmacht die DOS'46 had, was het harde blok van Visscher op de vrije bal die zijn tegenstander mocht nemen.

In de tweede helft werd het niet spannend meer, en Zegwaard zag de mogelijkheid veel wisselspelers nog speelminuten te gunnen. Zo maakte Leander Zwolle na lang blessureleed weer zijn rentree. Uiteindelijk was het DOS'46 dat - via 7-17 en 9-22 - met een ruime 12-25 overwinning de Supercup in ontvangst mocht nemen. De prijzenkast van de ploeg uit Nijeveen wordt zo verder aangevuld met een trofee die het nog niet in bezit had.

Datum: 1 september 2019 uur
Door: Redactie Korfbal.nl