DOS'46 A1 koerst met 'prijzenpakker' Vrielink af op play-offs

Hoofdklasse A-jeugd

Met de hele top vier nog op het programma, gaat DOS’46 A1 de laatste drie weken toch enigszins gespannen in. Ze hebben een voorsprong, maar de play-offs zijn nog zeker niet veilig. Ook de laatste drie wedstrijden moeten ‘gewoon’ gewonnen worden. Te beginnen bij de wedstrijd van morgen, tegen Groen Geel.

“Ik heb er heel veel zin in”, begint Mart Vrielink. “Die spanning komt pas vlak voor de wedstrijd, denk ik. Maar dit zijn wel de belangrijkste weken, want zoveel is het verschil niet met de concurrentie.” Op Dalto/Klaverblad Verzekeringen en DVO/Accountor staan de Nijeveners vier punten voor, op Groen Geel slechts één punt. Deze drie ploegen staan echter nog op het programma.

Groen Geel
De ploeg uit Wormer bezorgde DOS’46 de eerste nederlaag (28-24) van het seizoen. Vrielink herinnert zich dat duel nog goed. “We kwamen snel 4-0 achter, dus we liepen vanaf het begin al achter de feiten aan. Nu zullen we goed en sterk moeten beginnen, gewoon een goede overwinning boeken.” Wat daarvoor moet gebeuren, is het uitschakelen van de speerpunten. “Er zal veel druk gegeven moeten worden op Jasper de Leeuw en Scott de Decker. Van hen moeten de meeste goals komen. Wij zijn als team wat allrounder”, is het vijftienjarige talent zelfverzekerd.

Daarmee kan DOS’46 direct een grote stap richting de play-offs zetten. Maar, het zou niet voor het eerst zijn als de koppositie na komend weekend weer door een andere ploeg wordt ingenomen. Geen enkele ploeg lijkt echt constant te zijn. “Het is inderdaad een rare poule. Vorig weekend moesten we pas om kwart voor negen spelen en wisten we alle uitslagen al: Groen Geel en Dalto hadden verloren. Ons stond maar een ding te doen en dat was winnen in Amsterdam. Daardoor staan wij nu weer eerste.” Door die wisselvalligheid is er geen favoriet aan te wijzen, denkt de jeugdinternational. “Maar het zou goed kunnen dat wij en Groen Geel wel naar de play-offs gaan. Zij hebben een relatief makkelijk programma.”

Dalto
Hoewel Dalto in mindere vorm steekt, hebben ze nog alle kans op de play-offs. De eerdere overwinning op DOS’46 helpt zeker mee. “Toen hebben wij telkens voor gestaan, maar op het eind weggegeven.” Dat is wel een beetje het verhaal van de ploeg uit Nijeveen. De scherpte is er niet altijd. “Op belangrijke momenten moeten we er wel staan. Als we er vier voor staan, moeten we bijvoorbeeld een gat van vijf creëren, in plaats van dat de tegenstander op drie komt.”

DVO
Na het verlies tegen Groen Geel, leek DVO definitief afgehaakt voor de play-offs. Toch is er nog stille hoop in Bennekom en Vrielink ziet hen dan ook als serieuze concurrent. “Ze hebben vier echt heel goede dames. Als de heren ook nog meer gaan meescoren, is het een heel goede ploeg. Zeker in deze competitie weet je niet wat er gaat gebeuren, ze kunnen nog halen.”

‘Kom maar op’
Ondanks het sterke, resterende programma is het vertrouwen groot bij DOS’46. “Natuurlijk komt er spanning bij kijken, maar andere kant denk ik ook ‘kom maar op’. Ik weet wat er gevraagd wordt in grotere wedstrijden. In drie jaar tijd bij DOS’46 heb ik al best veel meegemaakt, die ervaring kan ik meenemen naar de komende periode. Dat is alleen maar een voordeel”, spreekt de oud-speler van Amicitia. In zijn eerste jaar bij DOS’46 werd hij kampioen op het veld, in het tweede jaar in de zaal en nu stevent hij af op de play-offs. “In die zin ben ik wel een prijzenpakker, ja”, lacht Vrielink.

Datum: 10 februari 2018 - 12:00 uur
Door: Redactie Korfbal.