Drie keer Bouwens met TOP (A) naar eerste zege Ereklasse

Drie keer Bouwens met TOP (A) naar eerste zege Ereklasse

Ereklasse

De Ereklassers mogen zich opmaken voor het zaalseizoen. Net voor het einde van de eerste helft van het veldseizoen pakte TOP Arnemuiden nog twee punten mee. De Zeeuwen wonnen op bezoek bij DeetosSnel: 15-17. Tweeling Jurriaan en Emmelie (24) en jongere zus Willemijn Bouwens (20) zijn blij met de goede stap richting handhaving.

Beide ploegen stonden voor zaterdag op de hatelijke nul en zijn daardoor elkaars concurrenten met het oog op handhaving. “Tegen landskampioen DOS’46 (12-14) stunten wij bijna. Verdedigend staat het goed. Aanvallend kan en moet het dan beter om daadwerkelijk te stunten”, begint Jurriaan Bouwens. “Natuurlijk is het een mooie ervaring om als promovendus tegen de beste van Nederland te spelen. We zien het veldseizoen als goede voorbereiding op de zaalcompetitie die erg pittig maar leuk zal zijn.” Het goede gevoel is aanwezig. Zeker na de eerste punten ooit in de Ereklasse voor TOP.

De sfeer zit sowieso goed bij TOP. “We hebben een open groep die elkaar aanspreekt op bepaalde zaken. Ik doe dat niet extra bij mijn zussen in vergelijking met de rest”, vervolgt Jurriaan Bouwens. Tweelingzus Emmelie: “Jurriaan en ik spelen ons hele leven eigenlijk al samen. Dat voelt nu als normaal. Willemijn is hier de afgelopen twee jaar bijgekomen. Het is natuurlijk wel een beetje speciaal en ontzettend leuk om zo met zijn drieën in TOP 1 te spelen.” De tweeling deelt de trots voor hun jongere zusje, dat volgende week met Talent TeamNL Korfbal afreist naar Tsjechië voor het Europees Kampioenschap U21.

Hereniging

Jurriaan en Emmelie Bouwens spelen vanaf de F-jes samen. “We speelden eigenlijk alleen maar met elkaar. We sloegen de rest een beetje over. Toen zijn we even uit elkaar gehaald”, waarna ze - na hereniging - weer samen de jeugdteams van TOP doorliepen. “We hebben aan een paar woorden genoeg. Natuurlijk weten we van elkaar net wat meer dan van een ander. Tweeling zijn is toch iets bijzonders”, verklaart Jurriaan Bouwens. Het drietal heeft dezelfde genen, maar lijken op korfbalgebied totaal niet op elkaar. Willemijn, de jongste van de drie: “Ik scoor het makkelijkst, Emmelie is een goede verdediger en Jurriaan is meer allround. Wat we wel hetzelfde hebben, is dat we er allemaal veel energie in steken.”

Die energie heeft TOP in het zaalseizoen zeker nodig. “We hebben een pittige poule met mooie tegenstanders. We gaan onze huid duur verkopen, waarbij handhaving onze eerste focus is. Daarna kijken we wat er uit voort komt”, blikt de familie vooruit. De ploeg van Kees-Jan Oppe neemt het in Hoofdklasse A op tegen onder anderen KCC, HKC (Hardinxveld-Giessendam) en AW.DTV.

Datum: 10 oktober 2019 uur
Door: Redactie Korfbal.nl