Dubbel goud in Hongarije, zilver en brons in Frankrijk

Dubbel goud in Hongarije, zilver en brons in Frankrijk

Beachkorfbal Talentontwikkeling

In het Hongaarse Dunakeszi heeft Nederland het indoortoernooi van het IKF U15 European Korfball Championship op zijn naam geschreven. In de finale waren de Nederlandse talenten met 9-4 te sterk voor Portugal U15.

 

Nederland U15 2 won het 'Rising Stars'-toernooi door in de finale met 8-6 van Engeland U15 2 te winnen. Naast Nederland en België deden mee: Duitsland, Engeland, Hongarije, Portugal, Slowakije en Tsjechië.

Video's en uitslagen: hier.

Beach
In het Franse Bonson wisten ook de Nederlandse beachteams eremetaal te winnen tijdens de IKF Beach Korfball World Cup (Europe) 2019. De senioren wonnen zilver na in een spannende finale te moeten buigen voor Portugal. Na de reguliere tijd was het 6-6, na verlenging 7-7 en uiteindelijk nam Portugal de 'free shots' beter. Het brons was voor België, dat met 11-3 te sterk was voor Hongarije.

Bij U19 was er zilver voor het tweede team van Nederland U19, dat in de finale met 6-4 onderuit ging tegen België U19. Het eerste team van Nederland U19, dat in de halve finale had verloren van de Belgen, won het brons door in het laatste duel met 14-8 te winnen van het reserveteam van België U19.

Naast Nederland, Portugal, België en Hongarije deden nog mee: Frankrijk, Wales, Marokko en Engeland. Meer informatie: hier.

Datum: 7 juli 2019 uur
Door: Redactie korfbal.nl