#ECUP2020, dag twee: Fortuna zonder problemen naar finale

IKF Internationale evenementen

Na twee gewonnen pouleduels op de eerste dag heeft Fortuna/Delta Logistiek zich vrijdag zonder problemen ook geplaatst voor de finale van de Europa Cup. Eerst werd NC Benfica ruim verslagen, vervolgens was het in de halve finale veel te sterk voor het Duitse SG Pegasus.

Voor alle informatie omtrent de Europa Cup kijk je op korfbal.nl/europacup2020.

Fortuna vs. SG Pegasus
Fortuna plaatste zich vrijdagavond zonder problemen voor de finale van de Europa Cup tegen het Duitse SG Pegasus. Nik van der Steen was met acht doelpunten de topscorer aan de kant van de Delftenaren, die in de pauze het duel al hadden beslist op 11-2 en uiteindelijk met 22-8 afsloten.

Binnen vijf minuten deed Fortuna al wat het moest doen, namelijk het verschil maken. Dat was mede dankzij de eerste twee goals van Kaj Esser – in de reguliere competitie uitkomend in het tweede team. Michelle van Geffen, zij stond eveneens in de basis, nam de 3-0 voor haar rekening en pas na de vijfde goal van Fortuna via Fleur Hoek kwam de eerste treffer van de Duitsers op papier.

Na de pauze wisselde Fortuna volop en kwamen onder andere Jordi van Kouwenhoven, Mirthe van Staalduinen en Sijmen van den Bergh nog in de ploeg: desondanks bleef het verschil groot. Fortuna kan zich voor gaan bereiden op de finale die zaterdagmiddag om 16.00 uur wordt gespeeld. Tegenstander daarin zal het Belgische Kwik zijn, dat nipt met 11-12 van NC Benfica won in de andere halve finale. (Uitslag: 22-8)

Fortuna vs. NC Benfica
Benfica startte de derde - en laatste - poulewedstrijd met de eerste aanval, maar was de bal na één schotpoging kwijt. Claire van Oosten daarentegen schoot de eerste kans voor Fortuna meteen raak en de 2-0 van Sijmen van den Bergh volgde al snel. Hij schoot met scherp, want na het eerste kwart had hij al vier doelpunten op zijn naam staan. Fortuna kon eindeloos herhalen, terwijl Benfica veelal éénschotsaanvallen produceerde en ook nog eens een strafworp miste. Na het eerste kwart stond een stand van 9-2 op het scorebord. In het tweede kwart vielen de doelpunten iets minder makkelijk, waardoor de ruststand 13-4 gerust was.

Na rust vlogen de Delftenaren weer uit de startblokken met twee snelle doelpunten achter elkaar. Echter, dit was geen voorteken voor de rest van het derde kwart, want Fortuna werd wat slordig en liet Benfica beter in de wedstrijd komen. De Portugezen konden langere aanvallen spelen en maakte de kansen beter af. Hierdoor werd het derde kwart met maar 6-4 gewonnen (19-8). In het laatste kwart van de wedstrijd had Fortuna verdedigend de zaken weer op orde waardoor Benfinca nog maar één keer kon scoren. Fortuna wist er geen monsterscore van te maken, want Joren van Nieuwenhuizen bepaalde met een schot van afstand de uitslag op 23-9. Hij werd topscorer met zes goals. Geen spectaculaire wedstrijd, maar wel een overwinning voor de Fortunezen, die om 19.00 uur de halve finale spelen tegen het Duitse SG Pegasus. (Uitslag: 23-9)

Datum: 10 januari 2020 - 18:30 uur