#ECUP2020: Fortuna pakt voor de derde maal Europa Cup

#ECUP2020: Fortuna pakt voor de derde maal Europa Cup

IKF Internationale evenementen

De finale van de Europa Cup 2020 ging tussen de Nederlands Kampioen Fortuna/Delta Logistiek en Belgisch Kampioen Kwik. De titel werd een makkelijke prooi voor de Delftse ploeg, waar het trainersduo Ard Korporaal/Damien Folkerts het contract met drie jaar verlengde.

Voor alle informatie omtrent de Europa Cup kijk je opĀ korfbal.nl/europacup2020.

Fortuna - Kwik
Daan Preuninger kampte met een blessure, waardoor hij niet kon spelen en Kaj Esser een plek in de basis kreeg. Het was diezelfde Esser die de score opende, door een strafworp te verzilveren. In het eerste kwart miste Fortuna nog de scherpte en werden veel opgelegde kansen niet verzilverd. Doordat de ploeg veel verdedigende rebounds pakte, kwam Kwik er eigenlijk niet aan te pas en was de spanning ver te zoeken.

In het tweede en derde kwart pakte Fortuna het scorend op en werd een groot gat geslagen. Ook Kwik kwam, met name in het derde kwart, vaker tot scoren. Nick Verwerft maakte nog een prachtige goal (19-7), maar de voorsprong van Fortuna was zo groot dat de derde titel nooit meer in de problemen kwam. Nik van der Steen werd topscorer met maar liefst negen doelpunten, Jonas Lemmens maakte er zes voor Kwik. Na de winst in 2004 en 2005, is ook in 2020 Fortuna winnaar van de Europa Cup. (Uitslag: 34-18)

Datum: 11 januari 2020 uur
Door: Redactie Korfbal.nl