Eenvoudige winst van TOP op KZ

Korfbal League1

TOP/Quoratio heeft moeilijker doordeweekse speelrondes doorgemaakt dan woensdag tegen KZ/Hiltex. Met 28-17 versloeg de thuisploeg een tegenstander die in de loop van de competitie toch ook hoopt te groeien naar een hoge klassering.

TOP en KZ zien zich als ploegen in ontwikkeling. Beiden begonnen ze het seizoen zonder een paar ervaren spelers waarbij TOP echter nog steeds een sterke basis overhield. KZ begon zijn seizoen met twee goede overwinningen zodat het treffen met TOP interessant zou kunnen worden. De ploeg uit Koog aan de Zaan begon evenwel zonder Tim Bakker die zijn rug rust moest geven. Of de wedstrijd met de routinier heel anders was gelopen, was de vraag want op de meeste fronten was TOP beter.

“Ik had ook niet gedacht dat het verschil zó groot was”, zei Barbara Brouwer enigszins verbaasd. “KZ is toch een ploeg die ook voor een plaats bij de eerste vier gaat en is in die zin een concurrent. Maar daar was vanavond geen sprake van.” Slechts een moment leek KZ te hebben gehad om zich in de wedstrijd terug te vechten. TOP liet door slordigheden de 8-4 voorsprong teruglopen tot 8-7. Pas toen Jet Hendriks 9-7 maakte, draaide het een paar minuten weer even soepel bij de thuisploeg waardoor het verschil bij rust opliep naar vijf punten: 13-8. “Bij vlagen was het goed maar over het algemeen kan het nog veel beter”, aldus Brouwer over het spel van TOP en daarmee vatte zij dat laatste deel van de eerste helft, dat model kon staan voor de hele wedstrijd, kernachtig samen.

KZ maakte nog wel de belangrijke eerste goal na de hervatting maar kon daarmee niet voorkomen dat TOP vervolgens uitliep naar 19-10, het verschil boven de tien bracht en uiteindelijk met 28-17 won. Veel bijzonders gebeurde daarbij niet al waren drie gemiste strafworpen van Mick Snel opmerkelijk evenals het eerste schot van de net ingevallen Fenna Jagtman dat gelijk doel trof (27-15).

“Na twee goede wedstrijden liep het vandaag niet”, zei Esther Cordus nuchter. “Zeventien goals maken en er achtentwintig doorlaten, dat zegt eigenlijk voldoende. Natuurlijk is TOP een goede ploeg die ons meer onder druk zet dan andere maar wij waren zelf ook niet in de vorm van de afgelopen wedstrijden.” Dat zijzelf met zes schoten nog een flink aandeel in de eigen productie had gehad, zei Cordus niet zo veel. “Liever win ik. Maar het is nog vroeg in het seizoen. We leren van zo’n wedstrijd en later als het echt om de beslissende plaatsen gaat, zou zo’n partij veel erger zijn. Nu gaan we ons gewoon weer richten op zaterdag.”

Behalve dan het opmerkelijke verschil in de uitslag zal niet veel van deze ontmoeting tussen TOP en KZ blijven hangen. Hooguit kan er later nog eens gekeken worden naar wat er nu nog niet goed ging en later verbeterd moet zijn. Beide ploegen toonden potentie maar vooralsnog lijkt KZ de langste weg voor zich te hebben.

Wedstrijdverslagen van duels in de Korfbal League worden geschreven door verslaggevers van de clubs. Korfbal. biedt slechts een podium voor deze artikelen.

Datum: 1 december 2016 uur