Eerste speelronde Topklasse Dameskorfbal

Dameskorfbal

Afgelopen weekend stond voor acht teams de eerste competitiewedstrijd in de zaal op het programma. Hier vind je een kort overzicht van de uitslagen en bijzonderheden van de gespeelde wedstrijden met daarin linkjes naar de wedstrijdverslagen van de verenigingen zelf.

Rosolo – De Korfrakkers, 12-15
Deze wedstrijd startte Rosolo sterk en nam een 3-0 voorsprong. De Korfrakkers pareerde en tot rust bleven de beide teams in elkaars spoor. Na de rust nam De Korfrakkers een voorsprong en gaf die niet meer uit handen. Rosolo had moeite met de flinke verdedigende druk. In de eindfase werd het spel van De Korfrakkers iets slordiger en kon Rosolo de score nog iets dragelijker maken. De wedstrijd werd uiteindelijk gewonnen door De Korfrakkers met 12-15. Klik hier voor het wedstrijdverslag.

Prinses Irene – ODC, 19-14
In de beginfase van deze wedstrijd leek Prinses Irene nog niet goed wakker te zijn. ODC daarentegen wel en scoorde direct vier doelpunten. Nadat Prinses Irene was wakker geschud, begonnen de dames met scoren. Het lukte om de achterstand in te halen en in de rust stond er 10-7 op het scorebord, in het voordeel van Prinses Irene. Ook na de rust ging Prinses Irene door met scoren. Halverwege de tweede helft stopte de productie van Prinses Irene en was het ODC die een aantal keer de korf wist te vinden. Zo vaak zelfs, dat er ineens nog maar een verschil van één punt was. De spanning was terug in de wedstrijd! Uiteindelijk was het de thuisploeg, Prinses Irene, dat in het laatste deel de wedstrijd beslisten in haar voordeel. Prinses Irene won de wedstrijd met 19-14. Klik hier voor het wedstrijdverslag.

Spes (M) – Be Quick, 20-16
In Groesbeek nam Spes (M) het op tegen de vice-kampioen van vorig jaar, Be Quick. Dit was een spannende wedstrijd waarin het tot aan rust gelijk op ging. Het laatste deel bestond uit verschillende fases. Zo pakte Spes een voorsprong, maar Be Quick vocht terug. Het werd weer spannend voor beide teams. In de eindfase trok Spes aan het langste eind en liep uit tot 20-16. Klik hier voor het wedstrijdverslag.

Swift – DDW, 23-21
Swift speelde afgelopen weekend tegen DDW. Na een wedstrijd vol doelpunten was het Swift dat de wedstrijd uiteindelijk won. Van deze wedstrijd is geen wedstrijdverslag.

Volgende week vinden er weer interessante wedstrijden plaats, klik hier voor het programma.

Datum: 22 november 2018 - 14:00 uur