EK-loting: TeamNL Korfbal treft Engeland, Catalonië en Polen

TeamNL Korfbal

In sportcentrum Kalverdijkje (Leeuwarden) vond vanavond de loting van het IKF European Korfball Championship 2018 plaats. TeamNL Korfbal, zesvoudig Europees kampioen, is groepshoofd van poule A en ingedeeld bij Engeland, Catalonië en Polen.

Poule A: Nederland, Engeland, Catalonië, Polen
Poule B: België, Duitsland, Tsjechië, Portugal
Poule C: Turkije, Slowakije, Ierland, Frankrijk
Poule D: Hongarije, Schotland, Servië, Wales

Medio mei wordt het EK-speelschema bekendgemaakt. De poulefase wordt afgewerkt in Drachten en Gorredijk. Vervolgens doen de beste korfballers van Europa Leeuwarden en Heerenveen (finaleplaats) aan.

Culturele hoofdstad
De loting in Leeuwarden - culturele hoofdstad van Europa 2018 - stond onder leiding van Gert Dijkstra (IKF). Hij werd geassisteerd door Wiebe Wieling (voorzitter CH2018, Koninklijke Vereniging De Friesche Elf Steden), Michiel Schrier (gedeputeerde Sport provincie Friesland) en Marloes Frieswijk en Erwin Zwart (beiden TeamNL Korfbal).

This is Korfball Tour 2018
TeamNL Korfbal is in Leeuwarden voor de This is Korfball Tour 2018, die de komende weken ook Zeeuws-Vlaanderen, Harderwijk, Erp en Delft aandoet. De selectie van bondscoach Wim Scholtmeijer speelt oefenduels tegen regionale teams en geeft clinics op scholen en bij verenigingen. Het KNKV verzorgt ook clinics voor coaches en arbiters.

Datum: 17 april 2018 - 19:36 uur
Door: Redactie Korfbal.