Skip to the main content

EK-selectie Talent TeamNL Korfbal bekend

Internationaal U21, U19, U17

Talent TeamNL Korfbal-bondscoach Kees Vlietstra heeft vorige week de toernooiselectie voor het IKF U21 European Korfball Championship bekendgemaakt. Het EK wordt van 29 september tot 1 oktober gehouden in Terrassa, Catalonië.

De toernooiregels schrijven voor dat de selectie uit maximaal zeven vrouwen en zeven mannen mag bestaan. De volgende veertien spelers vertrekken op woensdag 28 september naar Spanje:

Vrouwen:
Eline van Veldhuisen (DOS’46)
Esmee van Veen (LDODK/Rinsma Modeplein)
Julia Schuiling (TOP/IAA fresh)
Marije Visser (Mid-Fryslân/ReduRisk)
Milou Schuiling (TOP/IAA fresh)
Sanne Maaike Nieuwenhuizen (KZ/Thermo4U)
Tessa Lap (DOS’46)

Mannen:
Jarin Bruinekreeft (De Meeuwen)
Jimmy Swikker (Fortuna/Delta Logistiek)
Kris Boere (Dalto/Klaverblad Verzekeringen)
Mart Vrielink (DOS’46)
Pieter Christiaan van der Woude (LDODK/Rinsma Modeplein)
Sydney Schol (KCC/CK Kozijnen)
Wouter Wildschut (Fortuna/Delta Logistiek)

Staf:
Kees Vlietstra (bondscoach)
Mike Vlietstra (assistent-bondscoach)
Albert Nijenhuis (teammanager)
Ada Jansen (fysiotherapeut)

Speelschema
Talent TeamNL Korfbal start het toernooi op donderdagochtend om 11.15 uur tegen Hongarije. Donderdagavond om 19.00 uur volgt het duel met Catalonië. Op vrijdagochtend wordt er om 11.15 uur tegen Portugal gespeeld en vrijdagmiddag om 16.00 uur is Duitsland de tegenstander. Op de slotdag van het toernooi komt de ploeg van Kees Vlietstra om 18.30 uur in actie tegen België. Alles over het EK U21, inclusief de livestreams, vind je op de speciale toernooiwebsite of via worldkorfball.sport.

Na het EK volgt een traject richting de Korfbal Challenge, die traditiegetrouw tussen Kerst en Oud en Nieuw gehouden wordt. Hoe het precieze traject er uit gaat zien, wordt later bekend.

Foto: Marco Spelten, Actiefotografie

Gerelateerde artikelen

Ereklasse '23/'24 - voorjaar #1
Ereklasse
Ereklasse '23/'24 - voorjaar #1
Voor de meeste ploegen in de Ereklasse is het tweede deel van de competitie begonnen. De Ereklasse bestaat nu uit twee keer vier poules: de kampioenspoule en de degradatiepoule. De nummers 1 uit de kampioenspoule plaatsen zich voor de kruisfinales, om een plek in de finale van het Kampioenschap van Nederland. De nummers 1 en 2 uit de degradatiepoule blijven in de Ereklasse. De nummers 3 en 4 degraderen naar de Hoofdklasse.
Lees meer
Wijzigingen selectie TeamNL Korfbal
TeamNL Korfbal
Wijzigingen selectie TeamNL Korfbal
Daags na de finale van de Kenonz Korfbal League maakte bondscoach Ard Korporaal de wijzigingen in de selectie van TeamNL Korfbal bekend. De nieuwe selectie kent vier nieuwe namen, twee spelers vallen af. Nadat Femke Faber pasgeleden zelf bekend maakte afscheid te nemen als international, heeft Korporaal besloten dat Anouk Haars niet langer tot de […]
Lees meer
Finale Kenonz Korfbal League en A-jeugd Hoofdklasse
A-jeugd Hoofdklasse Korfbal League
Finale Kenonz Korfbal League en A-jeugd Hoofdklasse
Dé ontknoping van seizoen '23/'24 in de Kenonz Korfbal League en in de A-jeugd Hoofdklasse was er één om van te smullen. Bij de A-jeugd moest er een verlenging aan te pas komen om een winaar te krijgen: in de slotfase van de verlenging trok DVO A1 aan het langste eind. De Bennekommers mogen zich kampioen van Nederland noemen!
Lees meer

Topartikelen

TeamNL Korfbal
Wijzigingen selectie TeamNL Korfbal
TeamNL Korfbal
Ard Korporaal nieuwe bondscoach van TeamNL Korfbal