EK-selectie TeamNL Korfbal bekend, Scholtmeijer slaat nieuwe weg in

EK Korfbal TeamNL Korfbal

Bondscoach Wim Scholtmeijer heeft vanochtend zijn definitieve selectie bekendgemaakt voor het EK Korfbal, dat van 13 tot en met 21 oktober in Friesland gespeeld wordt. Momo Stavenuiter valt af, terwijl Jessica Lokhorst, Marloes Frieswijk, Jordi Pasma en Harjan Visscher voorlopig geen deel uitmaken van de twaalfkoppige wedstrijdselectie.

Voor Momo Stavenuiter (Blauw-Wit) stopt het EK-traject dus per direct. Eerder al viel Jet Hendriks (TOP/SolarCompleet) met een slepende rugblessure af.

Wedstrijdselectie van zes mannen en zes vrouwen
Jessica Lokhorst (Fortuna/Delta Logistiek), Marloes Frieswijk (Blauw-Wit), Jordi Pasma (KZ/Thermo4U) en Harjan Visscher (DOS’46) moeten het tijdens het IKF European Korfball Championship 2018 vooralsnog doen met een plek op de tribune. Anders dan voorgaande eindrondes gaat Scholtmeijer namelijk met een wedstrijdselectie van zes mannen en zes vrouwen het toernooi in. De vier genoemde spelers, volledig geaccrediteerd en wedstrijdfit, nemen in Friesland plaats op de tribune en kunnen bij blessures en/of schorsingen direct aansluiten bij de groep.

Scholtmeijer over zijn keuze: “Tijdens internationale toernooien duren de wedstrijden vier keer tien minuten. Als je daarin met de zes beste mannen en zes beste vrouwen doordraait in een vak, kunnen de besten elke wedstrijd spelen en is dus de kwaliteit van het team het hoogst.”

‘Niveau ongekend hoog’
Over het afvallen van Stavenuiter en de tribuneplekken voor Visscher, Pasma, Lokhorst en Frieswijk zegt hij: “Wanneer je je selectie terugbrengt tot zes mannen en zes vrouwen, dan gaat het er alleen nog maar om dat de anderen nóg beter zijn. Het niveau van onze totale selectie is ongekend hoog en iedereen vecht elkaar - op een positieve manier – de tent uit. Dat komt het niveau ook alleen maar ten goede. De afvallers hebben echt alles gegeven en het is dan ook vreselijk om ze te moeten teleurstellen.”

TeamNL Korfbal, dat zijn thuisbasis op Papendal heeft, traint deze en komende week in Antwerpen. Over twee weken reist Scholtmeijer met de twaalfkoppige wedstrijdselectie af naar Portugal voor een laatste trainingsstage. Op zaterdag 13 oktober start het EK, dat in Drachten, Gorredijk, Leeuwarden en Heerenveen gespeeld wordt.

Namen en rugnummers
De complete EK-selectie vind je hier.

Voor informatie over het EK ga je naar thisiskorfball.com. TeamNL Korfbal volg je via Instagram!

Datum: 18 september 2018 - 00:00 uur
Door: Redactie Korfbal.