'Elk evenement bij ons moet staan als een huis'

Korfbal

Het KNKV organiseert door het jaar heen allerlei evenementen. Eric Geijtenbeek is als projectleider Evenementen al elf jaar actief om van elke finale of eindtoernooi een soepel lopend en groot succes te maken.

De finale van de Korfbal League – eerst in Ahoy, tegenwoordig in de Ziggo Dome -, de Korfbal Challenge en in het verleden bijvoorbeeld ook de organisatie van het EK 2010 in Nederland behoren allemaal tot de portefeuille van Geijtenbeek. “Mijn affiniteit ligt bij het organiseren van evenementen, sport in het algemeen en korfbal in het bijzonder. Dus ik ben echt bevoorrecht met een functie als projectleider evenementen: de mooiste baan van de wereld!”

En behalve de eerder genoemde grote evenement behoren ook interlands, de hoofdklassefinale in Papendrecht, het NK veldkorfbal, de Korfbal Leagueverkiezingen en de Dameszaalkorfbalfinale in Eindhoven bij het pakket van de projectleider evenementen.

“Het is heel breed en uitdagend. Ik maak de plannen en draaiboeken, de begroting en ben uiteindelijk ook verantwoordelijk voor de uitvoering, vaak onder strakke deadlines. Daarvoor moeten er heel wat dingen afgestemd worden tussen diverse stakeholders, zoals sponsoren, leveranciers, collega’s van het KNKV en vrijwilligers. Als dan aan het einde van de dag of het evenement alles goed verlopen is, geeft dat een geweldig gevoel.”

Staan als een huis

“Elk evenement moet staan als een huis. De voorbereiding en uitvoering moeten zorgvuldig en nauwkeurig zijn, tot in de puntjes zoals dat zo mooi heet. Door dat met heel veel energie, inzet en een planmatige aanpak te doen, kunnen we goede evenementen neerzetten.

Tijdens de finale van de Korfbal League in 2017 werd één van die vrijwilligers de hele dag op de voet gevolgd door een camera. Het eindresultaat van al dat filmen kun je HIER zien. “Op die manier willen we onze waardering voor alle vrijwilligers uitspreken. De rol van vrijwilligers is van onschatbare waarde.””

Geijtenbeek probeert ook zo vaak als het kan buiten de eigen keuken te kijken. “Bij andere sporten of evenementen kun je mooie ideeën opdoen. Dat doen we dan ook en die inspiratie is belangrijk om er voor te zorgen dat we zelf elke keer toch weer iets vernieuwends neerzetten. Als lid van het platform Evenementenmanagers van alle sportbonden komen we regelmatig bij elkaar,  wisselen we informatie uit en doen nieuwe kennis op. Deze bijeenkomsten zijn altijd gekoppeld aan een groot evenement ”.

EK Beachkorfbal

Het eerstvolgende project waar hij nu druk mee is, is het IKF Open European Championship Beachkorfball. De eerste editie van die titelstrijd is op 19 en 20 augustus in het Beachstadion op het strand van Scheveningen. “Ik werk hierbij nauw samen met Barry Schep, de productmanager beachkorfbal binnen het KNKV.” In het verlengde van het EK beachkorfbal is er ook nog het IKF congres bij HKV/Ons Eibernest. “Genoeg uitdaging dus en ook weer een heel mooi evenement”

Voor het EK beachkorfbal heeft internationale korfbalbond (IKF) een speciale website opgezet, waar alle handige informatie te vinden is: www.beachkorfball.com.

Datum: 5 juli 2017 - 16:00 uur