Engeland, de vaste gast op de Challenge

Engeland, de vaste gast op de Challenge

Korfbal Challenge

Het hoofdprogramma van de Korfbal Challenge is leuk, maar de talentenontwikkeling overdag is net zo boeiend. Niet alleen spelen de districtsteams tegen elkaar, ook een land als Engeland is aanwezig bij U17. Ieder jaar zijn de Engelsen weer aanwezig in Rotterdam.

En ze komen er graag, meent Dave Buckland, de bondscoach van het nationale team van Engeland. Ook hij is dus present in Rotterdam. Niet als coach, maar hij houdt wel de talenten nauwlettend in de gaten in Rotterdam. Wat maakte het voor de Engelsen zo leuk? “Spelen tijdens de Challenge is een geweldige ervaring voor de spelers. Daarnaast zien ze ook de beste spelers van de wereld in actie.”

Aanwezigheid
Engeland was graag met een grotere delegatie op de Challenge afgekomen, maar plan ging niet door. Jammerlijk. “Er zijn niet meer teams aanwezig, omdat U19 geen selectie kon rondkrijgen. Nu speelt er een mixteam van spelers uit U17 en U19. Wel zijn we gevraagd of ons U21 team kon spelen bij het toernooi voor U19, maar daar hoorden we te laat van om een selectie rond te kunnen krijgen." De bondscoach vindt het jammer, maar hoopt dat het volgend jaar wel lukt.

Wat betreft het seniorenprogramma, ook daar had Buckland graag aan deelgenomen met zijn selectie. “In aanloop naar de World Games van 2017 was aanwezigheid ideaal geweest voor ons. Helaas zijn China en de Portugese club Benfica gevraagd voor dit toernooi.”

Verwachtingen
Ondanks het feit dat alleen U17 zal spelen, zal Engeland niet voor spek en bonen meedoen op de Challenge. “Het is de voorbereiding op het wereldkampioenschap in 2017. Daar willen we graag in de top drie eindigen”, stelt Buckland.

“Dit team is heel getalenteerd en speelde vorig jaar ook op de Challenge. Daar deden ze het goed tegen de concurrenten, er werd zelfs gelijkgespeeld tegen België. Door vaak te komen doen de spelers veel ervaring op en kunnen ze laten zien wat ze allemaal in huis hebben.” Het doel voor dit jaar ligt dan ook in diezelfde lijn: “We willen presteren en elk team waar we tegen spelen, die moet we het moeilijk maken.”

“Spelen op het hoogste podium, zal U17 ook naar een hoger en constanter niveau brengen. De volgende stap in de ontwikkeling is dan ook aansluiting proberen te vinden bij België en Nederland.”

Datum: 17 december 2016 uur
Door: Redactie Korfbal.nl