Ereklasse play-offs: Terugblik

Ereklasse

Vier ploegen met één play-off wedstrijd uitmaakten wie er op zaterdag 22 juni aanstaande in De Lier de Ereklassefinale tijdens het NK Veldkorfbal zullen acteren.

PKC/SWKGroep – DOS’46
In een zonnig Papendrecht nam de groen-witte formatie van Daniël Hulzebosch het op tegen DOS’46, bepaald geen onbekende voor Hulzebosch. De Nijeveners startten furieus en pakten direct een 0-2 voorsprong. Die voorsprong werd de gehele wedstrijd niet meer uit handen gegeven en via 4-10 en 6-14 werd een 7-14 ruststand bereikt. Na rust was het ook DOS’46 dat als eerste scoorde en de marge vergrootte tot negen doelpunten. Daarmee bleek de wedstrijd gespeeld, want ondanks dat PKC nog iets terug probeerde te doen lukte het niet om het gat te dichten. Na de verloren zaalfinale lopen de Papendrechters nu dus ook nog de veldfinale mis. Ongetwijfeld niet het afscheid waar Suzanne Struik op had gehoopt, zij speelde haar allerlaatste wedstrijd zaterdag. DOS’46 - bij wie Jelmer Jonker topscorer was (zes goals) - bekroont een prima seizoen met een plaats in de finale. (Uitslag: 14-20)

LDODK/Rinsma Modeplein – TOP/SolarCompleet
Nadat de eerste finalist bekend was, vochten LDODK en TOP zaterdagavond hun play-offduel uit. LDODK begon niet goed, speelde slordig en kwam op achterstand tegen de Sassemers. Bij rust was het verschil klein (10-11) maar direct na rust zette TOP door en liep uit naar een 12-17 tussenstand. Met nog een kwartier te spelen leek de ploeg van Jan Niebeek de finaleplaats in handen te hebben, maar LDODK gaf zich nog niet gewonnen. De ploeg toonde veerkracht en wist met acht doelpunten op rij de achterstand om te buigen naar een 20-17 voorsprong. Het lukte TOP niet meer om deze klap te boven te komen en LDODK kon de wedstrijd uitspelen. Topscorers aan de kant van de Friezen waren Erwin Zwart (zes goals) en Femke Faber (vijf goals). Wederom geen finale voor TOP dus, terwijl LDODK voor de tweede keer in drie jaar de veldfinale mag spelen. De ‘Derby van het Noorden’, op het veld van Valto in De Lier! (Uitslag: 21-19)