Ereklasse play-offs: voorbeschouwing

Ereklasse play-offs: voorbeschouwing

Ereklasse

Na een week rust staan dit weekend de Ereklasse play-offs op het programma. Inzet is een plaats in de veldfinale tijdens het NK Veldkorfbal. LDODK neemt het op tegen TOP, terwijl PKC de nummer twee uit de Ereklasse A DOS’46 ontvangt. Tijd voor een voorbeschouwing.

PKC/SWKGroep – DOS’46
In Papendrecht mag DOS’46 het opnemen tegen PKC. De verliezend zaalfinalist zal het seizoen nog enigszins kleur willen geven met de veldtitel en treft in DOS’46 een tegenstander die een prima veldseizoen draaide. De eerste competitiehelft werd door de ploeg van Pascal Zegwaard als gedeeld koploper afgesloten en na wisselend verlopen zaalseizoen hervatten de Nijeveners de competitie met een overwinning op Blauw-Wit. Echter, de rest van de tweede veldhelft verliep iets minder soepel met remises tegen AW.DTV en LDODK, en nederlagen tegen Fortuna/Delta Logistiek en Blauw-Wit.

Zelf heeft PKC niets te klagen; er werd twee keer verloren van DVO maar verder werden alle duels winnend afgesloten. De onrust rondom de transferperikelen van de ploeg van Daniël Hulzebosch zal nu naar de achtergrond moeten en de focus moet op de play-offs. Olav van Wijngaarden zal de wedstrijd vanaf de bank moeten bekijken, Van Wijngaarden raakte geblesseerd aan zijn enkel in het laatste competitieduel. Daar zal DOS’46 ongetwijfeld van proberen te profiteren, maar het lijkt vooral aan te komen op een goed tactisch plan om PKC uit hun spel te krijgen.

LDODK/Rinsma Modeplein – TOP/SolarCompleet
De nummer één van de Ereklasse A tegen de nummer twee van de Ereklasse B. LDODK was bijna onverslaanbaar dit veldseizoen, de ploeg van Henk Jan Mulder speelde twee keer gelijk tegen DOS’46 en verloor alleen het laatste reguliere duel van Fortuna. De vorm van de Gorredijksters lijkt dus prima en de ploeg zal er, nadat men vrij simpel uitgeschakeld werd in de Korfbal Leagueplay-offs, op gebrand zijn om de veldfinale wel te halen.

Daarvoor moet zij eerst nog wel ‘even’ langs TOP. Bijna verspeelden de Sassemers hun plaats in de play-offs aan DVO/Accountor, maar in de laatste tien minuten van het duel stelde de ploeg orde op zaken. Er werd dan wel verloren, maar het verschil was niet groot genoeg om TOP uit de play-offs te houden. Het seizoen van TOP was enigszins wisselvallig, met een gelijkspel tegen KZ/Thermo4U en nederlagen tegen poulekampioen PKC en DVO. Jan Niebeek stelde in een interview op Korfbal.nl dat de Sassemers nog hard aan de bak moeten om de finale te halen. De vraag is hoe fit de internationals zijn, na hun trip naar China.

Datum: 14 juni 2019 - 17:00 uur
Door: Redactie Korfbal.nl