Ereklasse Terugblik #2

Ereklasse

De tweede speelronde zit er alweer op! Wordt het al duidelijk wie er mee gaan doen voor de bovenste plaatsen of ontlopen de ploegen elkaar nog niet veel? Je leest het allemaal in deze terugblik op de tweede speelronde. Vrijwel alle teams traden zaterdag aan voor hun tweede wedstrijd, met uitzondering van AW.DTV dat zondag tegen LDODK het tweede duel van dit seizoen speelde.

Ereklasse A:

Fortuna/Delta Logistiek - PKC/SWKGroep
Fortuna startte zonder Daan Preuninger, die kampt met een knieblessure. Het duurde lang voordat de wedstrijd op gang kwam. Pas na tien minuten spelen maakte de ploeg uit Papendrecht hun eerste doelpunt. Daarna liepen ze uit naar 2-6, maar dat had Fortuna ook zo weer rechtgetrokken naar een gelijke stand van 6-6. Uiteindelijk was het 7-10 bij rust. Daniël Hulzebosch: “Het liep toen wat makkelijker bij ons dan in het begin en we kregen meer controle over de wedstrijd.” Vlak na rust moest Fortuna Jessica Lokhorst, Mirjam Maltha en Thomas Reijgersberg vervangen wegens blessures. Hierdoor mochten Victor Entken en Jimmy Swikker hun debuut in het eerste maken. Aan de kant van PKC vielen de doelpunten steeds makkelijker en hielden ze verdedigend de controle. Zo werd het toch nog een ruime uitslag. Ard Korporaal vond het een verdiende overwinning voor PKC. Hulzebosch had deze uitslag niet direct verwacht tegen Fortuna. “Echter ik zie het nog in perspectief. Straks in de zaal gaat het erom en zal het een hele andere wedstrijd worden.” (Uitslag: 13-26)

KCC - Blauw-Wit (A)
Voor zowel KCC als Blauw-Wit was het duidelijk dat dit een van de wedstrijden was waarin ze punten moesten pakken. De start van de wedstrijd was erg stroef. Het liep nog wel gelijk op doordat er veel vrije ballen en strafworpen werden benut: 4-4. “We draaiden in de beginfase korte aanvallen en maakten slechte keuzes.” Blauw-Wit nam een time-out en kon daarna het eerste gaatje slaan naar 4-6. Uiteindelijk konden de Amsterdammers in een tijdsbestek van zeven minuten uitlopen naar een 5-11 voorsprong. Gerald Aukes (Blauw-Wit): “Aanvallend kozen we betere posities waardoor KCC minder mee kon vangen.” In de tweede helft probeerde KCC terug te komen en het gat te verkleinen. Echter kwamen de Capellenaren niet verder dan vier doelpunten verschil. Jessica Jansen was voor Blauw-Wit in de verdedigende rebound erg belangrijk. Zij pakte daar veel ballen waardoor KCC maar korte aanvallen kon draaien. “Ik vind het bewonderenswaardig hoe we als collectief spelen en kunnen schakelen in een wedstrijd waar het erom gaat”, aldus een tevreden Aukes. KCC-coach Frits Wip was niet tevreden over het niveau van de wedstrijd, maar zag Blauw-Wit als terechte winnaar. (Uitslag: 13-21)

AW.DTV - LDODK/Rinsma Modeplein
De ploeg uit Amsterdam startte goed aan de wedstrijd en kwam al snel met 3-1 voor. Echter lieten de Friezen het hier niet bij zitten en kwamen ze via 5-5 al snel op een 5-8 voorsprong. Met name in de korfzone werden de duels door beide ploegen hard, maar fair ingezet. LDODK was hierin iets sterker en kon het verschil van drie doelpunten vasthouden tot aan de rust: 8-11. Na rust was LDODK nog steeds de bovenliggende partij, maar kwam AW.DTV terug tot 11-13. “Op dat moment hadden we door moeten drukken”, aldus coach Edwin Bouman. “Helaas lukte dat niet en moesten we veel moeite doen om goede kansen te creëren.” LDODK kon daardoor uitlopen naar 12-18. Dit kwam mede doordat Christian Dekkers makkelijk zijn doelpunten maakte. Hij was uiteindelijk goed voor acht goals. Het werd nog even spannend toen AW.DTV terug kwam tot 17-19, maar dichterbij kwamen de Amsterdammers niet. Hierdoor kwam de overwinning van LDODK niet meer in gevaar. Coach van LDODK Henk Jan Mulder over de wedstrijd: “We hadden één moeizaam scorend vak en daarnaast kregen we verdedigend teveel vrije worpen tegen. Aanvallend waren we af en toe niet geduldig genoeg.” Bouman vond dat zijn ploeg een goede wedstrijd had gespeeld en was ondanks het verlies tevreden met de uitslag. (Uitslag: 18-22)

Stand in de Ereklasse A:

W P
1. PKC 2 4
1. Blauw-Wit 2 4
1. LDODK 2 4