Ereklasse Terugblik #3: Spannende wedstrijden

Ereklasse

De derde speelronde zit er alweer op! En dat betekent dat we alweer over de helft zijn van het eerste deel van de veldcompetitie. Zowel in Ereklasse A als B werden er spannende wedstrijden afgewerkt. Fortuna en DVO pakten hun eerste punten op het veld en zowel PKC als DOS’46 wonnen de topper in hun poule. Benieuwd naar het verloop van alle wedstrijden? Je leest het in deze terugblik!

Ereklasse A:

KCC - Fortuna/Delta Logistiek
Er stonden twee ploegen tegenover elkaar op het veld die dit seizoen nog geen punten hadden weten te pakken. Voor beide ploegen dus een belangrijke wedstrijd om van de nul af te komen. KCC startte goed aan de wedstrijd en pakte gelijk de leiding. Echter werd het gat nooit groter dan twee doelpunten. Het lukte Fortuna nog om voor rust orde op zaken te stellen waardoor er met een stand van 6-6 de rust in werd gegaan. Ook de tweede helft deden de ploegen niet veel voor elkaar onder, maar was het Fortuna dat twee doelpunten uit kon lopen. Dit hielden de Delftenaren vast tot aan het eindsignaal waardoor Fortuna met 12-14 won. Uiteindelijk was Fortuna ook volgens coach Frits Wip van KCC de terechte winnaar. Fortuna-coach Ard Korporaal vond het geen spectaculaire wedstrijd maar was blij met de twee punten. Na afloop van de wedstrijd was er nog een groot applaus en een presentje van beide ploegen voor het scheidsrechterskoppel Marco van der Lucht en Arnold Alexander, die hun laatste wedstrijd floten als duo. (Uitslag: 12-14)

LDODK/Rinsma Modeplein - PKC/SWKGroep
In Gorredijk werd de wedstrijd LDODK-PKC gespeeld en beide teams hadden tot nu toe nog alle wedstrijden gewonnen. PKC kwam wat moeizaam op gang maar kon in de beginfase nog wel bijblijven tot 3-3. Daarna was het LDODK wat een gat sloeg en uitliep naar 7-3. PKC kon echter terugkomen en boog de achterstand via tussenstanden van 7-5 en 8-6 om naar een 8-9 voorsprong. Dit was tevens de ruststand. Na rust kon LDODK nog één keer een voorsprong pakken op 14-13 maar daarna was het PKC dat een verschil van vier doelpunten op het scorebord bracht (14-18). In de eindfase wisten de Friezen het toch nog spannend te maken door terug te komen tot 21-22, maar er was niet meer genoeg tijd om de gelijkmaker te scoren. PKC-coach Daniël Hulzebosch over de wedstrijd: “Tegen LDODK is het altijd een lastige wedstrijd. Ze zijn afgelopen jaren flink gegroeid en behoren echt weer tot de favorieten. Uiteindelijk ben ik dan ook tevreden met de uitslag.” Coach Henk Jan Mulder van LDODK: “Voor mijn gevoel moesten wij net wat harden voor onze goals werken dan zij, ook omdat wij over de hele linie niet geweldig schoten.” Uiteindelijk vond Mulder het dan ook een verdiende zege voor PKC. (Uitslag: 21-22)

Blauw-Wit - AW.DTV
Op zondag werd de stadsderby gespeeld tussen Blauw-Wit en AW.DTV. In de beginfase gaf AW.DTV verdedigend veel druk waardoor Blauw-Wit wat slordig in de passing was. Het eerste deel van de eerste helft ging het gelijk op. Daarna verzuimde AW.DTV de goede kansen die ze creëerden af te ronden, waardoor het Blauw-Wit was dat met een voorsprong van drie punten de rust in ging: 12-9. Na rust naderde AW.DTV nog tot op één doelpunt verschil, maar daarna kon Blauw-Wit - aan de hand van een moeilijk af te stoppen Loraine Vissers (uiteindelijk goed voor 7 doelpunten) - uitlopen. Bij AW.DTV leek het geloof weg te ebben en probeerde coach Edwin Bouman met verschillende wissels het tij nog te keren. Helaas pakten deze niet uit zoals gewenst. Blauw-Wit speelde de wedstrijd gedisciplineerd uit en won met 23-13. “Uiteindelijk bracht deze stadsderby niet het beste spel met zich mee, maar winnen we wel met tien doelpunten verschil. Over het resultaat ben ik dan ook heel tevreden”, aldus Gerald Aukes, coach van Blauw-Wit. Bouman van AW.DTV vond dat zijn ploeg zich niet goed genoeg aan de opdrachten had gehouden en dat het afrondingspercentage ook beter kon. (Uitslag: 23-13)

Stand in de Ereklasse A:

W P
1. PKC 3 6
1. Blauw-Wit 3 6
3. LDODK 3 4