Ereklasse Terugblik #4

Ereklasse

De vierde speelronde zit er alweer op! Dat betekent dat we richting het einde gaan van het eerste deel van de veldcompetitie. Er werden een aantal simpele overwinningen geboekt, maar er werden ook spannende wedstrijden afgewerkt in deze vierde speelronde. Benieuwd naar het verloop van de wedstrijden? Je leest het in deze terugblik!

Ereklasse A:

PKC/SWKGroep - Blauw-Wit
Blauw-Wit uit Amsterdam kwam op bezoek bij PKC in Papendrecht. Beide ploegen hadden nog geen puntverlies geleden. De Amsterdammers kwamen op een 0-2 voorsprong, maar dat kon PKC snel herstellen. Er werd mooi korfbal gespeeld en het werd al snel duidelijk dat PKC in deze wedstrijd de bovenliggende partij was. Met rust stond het dan ook al 12-6 in het voordeel van de Papendrechters. “We hadden moeite met het goed spelende PKC: ze speelden krachtig, waren sterk in de reboundduels en gaven verdedigend veel druk”, aldus Gerald Aukes, coach van Blauw-Wit. In de tweede helft was eenzelfde spelbeeld te zien en kon PKC uitlopen naar een einduitslag van 22-11. Coach Daniël Hulzenbosch van PKC was blij met 22 goals en zeer tevreden dat alle spelers en speelsters hun aandeel hadden in de scores. Aukes was ondanks het verlies erg realistisch: ”Het kwaliteitsverschil met PKC was te groot, desondanks ben ik tevreden met waar we staan: zes punten uit vier wedstrijden met dit nieuwe team is gewoon goed.” (Uitslag 22-11)

AW.DTV – KCC
AW.DTV trad thuis aan tegen KCC. Een wedstrijd tussen twee teams die dit veldseizoen nog geen punten hadden gepakt. KCC startte goed aan de wedstrijd en schoot met scherp. Dit leverde meteen een gat van zes doelpunten verschil op: 1-7. Daar waar KCC geen last had van de wind en aan alle kanten raak schoot, beperkte AW.DTV de aanvallen tot aan de windkant: “Hierdoor zat er geen snelheid en verrassing in ons spel”, aldus coach Edwin Bouman van AW.DTV. Na een time-out werd de kwaliteit van de kansen bij de Amsterdammers wat beter en ging de wedstrijd gelijk op qua doelpunten. Echter hield KCC het gat van zes tot aan de rust vast: 5-11. Na rust probeerde AW.DTV met verschillende wissels het tij te keren - Michael Post maakte zijn debuut in het eerste en deed dat zeer verdienstelijk - en lukte het om steeds dichterbij te komen. Met nog drie minuten op de klok werd het 15-17, maar dichterbij kwamen de Amsterdammers niet meer, waardoor dat tevens de einduitslag was. “In de eindfase werden we wat slordig waardoor we AW.DTV nog terug lieten komen, maar uiteindelijk wisten we dat we de eerste overwinning binnen hadden”, aldus coach Frits Wip van KCC. (Uitslag: 15-17)

LDODK/Rinsma Modeplein - Fortuna/Delta Logistiek
Op zondag kwam Fortuna op bezoek in Gorredijk om het op te nemen tegen LDODK. Roos van Groen startte weer in de basis bij Fortuna na lang blessureleed. Het was echter LDODK dat scherper startte. Binnen één minuut stond de thuisploeg al met 2-0 voor. Via tussenstanden van 4-2 en 9-2 stond het na twintig minuten spelen al 10-3 in het voordeel van de Friezen. Daarna stokte het wat in het scoren aan de kant van LDODK en kon Fortuna nog wat terug doen waardoor er met 10-6 gerust werd. Meteen na rust was het Marloes Frieswijk die de stand naar 12-6 bracht door twee schoten van afstand. Via 13-7 en 14-8 sloeg LDODK het definitieve gat naar naar 18-8. Het lukte Fortuna niet meer om dichterbij te komen waardoor de overwinning voor LDODK niet meer in gevaar kwam. De scheidsrechter floot af bij een stand van 22-12. “Uiteindelijk wint LDODK terecht omdat zij veel beter afronden. Wij hebben voldoende kansen gehad, maar zijn te matig in de afronding”, aldus Fortuna-coach Ard Korporaal. (Uitslag: 22-12)

Stand in de Ereklasse A:

W P
1. PKC 4 8
2. LDODK 4 6
3. Blauw-Wit 4 6