Ereklasse Terugblik #5

Ereklasse

De laatste speelronde zit er al weer op! In Ereklasse A leed koploper LDODK puntverlies en in Ereklasse B werd de kraker tussen DOS’46 en KZ/Thermo4U gespeeld. In diezelfde poule vochten DeetosSnel en TOP(A) om de eerste punten. Benieuwd naar het verloop van de wedstrijden? Je leest het in deze terugblik!

Ereklasse A:

KCC - PKC/SWKGroep
PKC/SWKGroep startte scherp en pakte vlot een eerste voorsprong, maar verzuimde om direct een gat te slaan. KCC bleef goed bij waardoor het eerste deel van de wedstrijd gelijk op ging. Daarna lukte het PKC om een gat van vier doelpunten te slaan waardoor de Papendrechters met een 6-10 voorsprong de rust in gingen. Na rust lukte het KCC om steeds dichterbij te komen en de achterstand om te buigen tot een gelijke stand op 11-11. De ploeg uit Capelle aan den IJssel kreeg daarna voldoende kansen op de voorsprong, maar het lukte niet om deze ook te pakken. Een spannende slotfase brak aan, waarbij beide ploegen om en om scoorden. Uiteindelijk lukte het PKC wel om twee doelpunten uit te lopen, zo de wedstrijd uit te spelen en de winst veilig te stellen. “In deze fase bleven we gelukkig rustig en speelden we goed korfbal, waardoor we toch de wedstrijd naar ons toe konden trekken”, aldus Daniël Hulzebosch, coach van PKC. Coach van KCC, Frits Wip: “We hebben PKC vandaag goed partij geboden, maar we willen vooral werken aan ons eigen spel. We gaan ons nu opmaken voor het zaalseizoen.” Tevens maakte Rachel Romijn in deze wedstrijd haar debuut voor PKC en deed dat zeer verdienstelijk. (Uitslag: 16-20)

Fortuna/Delta Logistiek - AW.DTV
De wedstrijd ging in de stromende regen van start. Het was AW.DTV dat goed begon en door middel van drie schoten op voorsprong kwam. Deze voorsprong behielden de Amsterdammers tot aan de rust. De tweede helft gaf Fortuna/Delta Logistiek verdedigend meer druk, waardoor het voor AW.DTV moeilijker werd om tot scoren te komen. AW.DTV creëerde op belangrijke momenten wel goede kansen, maar de afronding was niet zo goed als in de eerste helft. Fortuna kwam op voorsprong (mede dankzij Nik van der Steen, hij maakte zes doelpunten) en gaf deze niet meer uit handen. AW.DTV probeerde er met een slotoffensief nog een gelijkspel uit de wedstrijd te slepen, maar dit mocht niet meer baten. Uiteindelijk vond coach Edwin Bouman het wel een verdiende overwinning voor Fortuna. Ondanks het verlies hield hij een goed gevoel over aan de wedstrijd: “Natuurlijk ben ik teleurgesteld. Maar de kwaliteit van ons spel en onze kansen was goed. Amber Linde speelde een hele verdienstelijke wedstrijd. Dit geeft vertrouwen voor in de zaal.” (Uitslag: 15-13)

Blauw-Wit - LDODK/Rinsma Modeplein
De beginfase van de wedstrijd was voor de ploeg uit Amsterdam. Ze speelde heel direct en kon zo op een makkelijke voorsprong komen. Coach Henk Jan Mulder van LDODK/Rinsma Modeplein: “We begonnen dramatisch en stonden al vlot met 3-0 achter. Tevens was ons aanvalsspel te eenzijdig.” Blauw-Wit kon wel over meerdere schijven scoren, wat zorgde voor een 9-8 voorsprong. In de tweede helft kon LDODK nog wel op een 11-13 voorsprong komen, maar het lukte niet om op dat moment de wedstrijd naar zich toe te trekken. Blauw-Wit kwam op gelijke hoogte en met twee schoten beslisten de hoofdstedelingen de wedstrijd in hun voordeel. “Een verdiende nederlaag: we hadden mijns inziens nergens recht op, Blauw-Wit wel”, aldus Mulder. Coach Gerald Aukes van Blauw-Wit had vooraf niet op een overwinning gerekend, maar was erg blij met de punten: “We hebben misschien wat minder individuele kwaliteiten, maar daardoor weten we dat we elkaar nodig hebben. We staan er echt als team en werken hard voor elkaar.” (Uitslag: 15-13)

Stand in de Ereklasse A:

W P
1. PKC 5 10
2. Blauw-Wit 5 8
3. LDODK 5 6