Ereklasse Terugblik: Kruisfinales

Ereklasse

Na achttien competitiewedstrijden in de zaal, drie play-offs, de zaalfinale én nog eens tien competitiewedstrijden op het veld stond voor sommige teams alweer de 33e wedstrijd van het seizoen op het programma. Nog één te gaan, maar voor daarop vooruitgekeken kan worden is het eerst tijd om terug te kijken naar de twee wedstrijden die dit weekend op het programma stonden.

PKC/SWKGroep - KZ/Hiltex
Na de nodige consternatie over met wat voor bal er gespeeld moest worden, begonnen PKC en KZ dan eindelijk aan de laatste horde voor de finale. KZ deed verwoede pogingen PKC niet in ritme te laten komen, aanvallen snel te onderbreken en veel druk op de afvang te zetten. Tot 4-4 lukte dat heel aardig, maar het kwaliteitsverschil gaf de doorslag. Richard Kunst en Olav van Wijngaarden domineerden onder de korf, en dat betaalde zich uit. Langzaam liep PKC uit en een gemiste strafworp bij KZ hielp ook niet mee. De ruststand was 13-8 en toen direct na rust schoten bij KZ ook net niet vielen en PKC op 15-8 kwam, was de wedstrijd gespeeld. Opvallend was de vechtlust van Marjolijn Schenk en de ingevallen Stef Meijns. Helaas kon de rest van het team daarin niet volgen. Lang bleef het verschil rond de acht doelpunten hangen, maar PKC wist het gat te vergroten. De Papendrechters mogen zich op gaan maken voor hun eerste finale in twee seizoenen tijd, voor KZ eindigt een mooi seizoen en is het hopen dat zij volgend jaar nóg een stap kunnen zetten in hun ontwikkeling. (Uitslag: 26-16)

Fortuna/Delta Logistiek - TOP/SolarCompleet
Wetende dat PKC dus al een finaleplaats had bemachtigd, begonnen Fortuna en TOP op zaterdagavond aan hun kruisfinale. In eerste instantie ging het gelijk op, maar na een tijdje werd Fortuna iets sterker en richting de rust had de thuisploeg een gaatje van vier geslagen: 12-8. Na rust bleef het gat eerst telkens tussen de twee en vier goals schommelen, maar na een 17-14 tussenstand kwam TOP op 17-17 gelijk, met nog ruim tien minuten te gaan. Daarna werd het 18-18, waarna 2 goals van Nik van der Steen Fortuna lucht gaven en Daan Preuninger met nog vier minuten op de klok de wedstrijd besliste. TOP kwam nog op 21-19, maar daar bleef het ook bij. Fortuna mag volgend weekend aantreden voor haar 34e wedstrijd en haar tweede finale van het seizoen. Voor TOP zit het erop, Jan Niebeek en de zijnen mogen zich even losmaken van het korfbal om dan volgend seizoen weer verder te bouwen. (Uitslag: 21-19)

Op zaterdag 16 juni vindt het NK Veldkorfbal plaats bij DVO/Accountor. Lees hier alles over het NK Veldkorfbal.

Datum: 10 juni 2018 - 20:00 uur