Ereklasse Terugblik: speelronde 1

Ereklasse Terugblik: speelronde 1

Ereklasse

De kop is er weer af in de Ereklasse. In poule A maakte Tempo haar rentree op het hoogste niveau tegen LDODK, begon Fortuna tegen DOS’46 en werd in Amsterdam de derby tussen AW.DTV en Blauw-Wit uitgevochten. In poule B werd DeetosSnel meteen in het diepe gegooid met het duel tegen landskampioen PKC, terwijl KZ bij DVO op bezoek ging en TOP Dalto ontving.

Ereklasse A

Tempo – LDODK/Rinsma Modeplein
Tempo begon sterk in haar rentree in de Ereklasse. De ploeg uit Alphen aan den Rijn kon goed meekomen met het ervaren LDODK. Maar naarmate de eerste helft vorderde, begon de kwaliteit van de Friezen door te schemeren. Een tussenstand van 6-6 werd omgezet in een 8-12 voorsprong bij rust. In de tweede helft behield LDODK haar voorsprong, en sloot het de wedstrijd zonder al te veel problemen af. Twee punten voor de Friese formatie. Tempo verloor, maar liet zien dat het niet kansloos is in de Ereklasse. (Uitslag: 19-24)

Fortuna/Delta Logistiek – DOS’46
De verliezend finalist van vorig veldseizoen ontving in de eerste ronde van dit seizoen DOS’46. De ploeg uit Delft begon met aanwinsten Fleur Hoek en Tim Heemskerk, maar de bezoekers uit Nijeveen grepen een voorsprong in de eerste fase. Fortuna herstelde echter, en zodra het rustsignaal klonk had de thuisploeg alweer een voorsprong van 8-7. In de tweede helft was het echter toch weer DOS’46 dat de leiding nam. De ploeg maakte 4 doelpunten op rij, voordat Fortuna de korf weer kon vinden. Die voorsprong wist het deze keer wel vol te houden. Fortuna zag haar seizoenstart in mineur eindigen, terwijl DOS’46 terecht de punten mee naar huis nam. (Uitslag: 17-19)

AW.DTV – Blauw-Wit (A)
De laatste wedstrijd van de eerste speelronde was de Amsterdamse derby. Van de twee ploegen was Blauw-Wit de duidelijke favoriet, maar op papier bleek daar niets van waar. Het AW.DTV van Edwin Bouman verraste door in een doelpuntarm duel haar stadgenoten te verslaan. Een vroege domper voor Blauw-Wit, terwijl AW.DTV een droomstart beleefde. (Uitslag: 13-11)

Stand Ereklasse A:

  W P
1. LDODK 1 2
2. DOS'46 1 2
3. AW.DTV 1 2
4. Fortuna 1 0
5. Blauw-Wit 1 0
6. Tempo 1 0

 

Programma speelronde 2    
DOS'46 - Tempo
     
LDODK - AW.DTV
Blauw-Wit (A) - Fortuna

 

Ereklasse B

PKC/SWKGroep – DeetosSnel
In Papendrecht mocht promovendus DeetosSnel het opnemen tegen landskampioen PKC. PKC nam niet geheel onverwacht het eerste initiatief, maar DeetosSnel liet ook van zich horen. Een achterstand van 5-2 werd hersteld tot 7-7, waarna de thuisploeg nog twee doelpunten wist te maken voor het rustsignaal. In de tweede helft liep PKC verder uit. De ploeg van Daniël Hulzebosch was de sterkere op eigen veld, en hoewel DeetosSnel nog wel doelpunten bleef maken, was PKC niet meer in te halen. (Uitslag: 23-14)

DVO/Accountor – KZ/Thermo4U
In Bennekom speelde een vernieuwd DVO tegen KZ. Na het eerste doelpunt van de wedstrijd, dat tevens het eerste officiële doelpunt van Gertjan Meerkerk in het shirt van DVO was, nam de ploeg uit Koog aan de Zaan de leiding. Toen de thuisploeg meer weerstand begon te geven, wist KZ-coach Wim Bakker het tij snel weer te keren met een time-out. Uiteindelijk wisten de Koogers de ruststand nog net op 9-10 te brengen. Na rust breidde KZ het gat uit. De 9-10 werd 9-13, een voorsprong die de bezoekers niet meer weggaven. DVO kwam nog terug tot een gat van twee, maar het laatste doelpunt van Alwin Out zorgde uiteindelijk voor de einduitslag. (Uitslag: 15-18)

TOP/SolarCompleet – Dalto/Klaverblad Verzekeringen
Dalto begon seizoen 2018/2019 met een wedstrijd tegen TOP. TOP startte zonder Jet Hendriks, maar wist duidelijk te laten zien wie de betere ploeg was. De ploeg van Jan Niebeek domineerde de wedstrijd en wist Dalto lang op ongeveer de helft van het doelpuntenaantal van TOP te houden. De ruststand van 9-5 gaf misschien nog wat speling voor de ploeg uit Driebergen, maar ook in de tweede helft lieten de Sassenheimers de spierballen rollen. TOP begon sterk aan het seizoen, Dalto zal zich moeten verbeteren. (Uitslag: 25-15)

Stand Ereklasse B:

  W P
1. TOP 1 2
2. PKC 1 2
3. KZ 1 2
4. DVO 1 0
5. DeetosSnel 1 0
6. Dalto 1 0

 

Programma speelronde 2    
Dalto - PKC
KZ - TOP
DeetosSnel - DVO

 

Datum: 9 september 2018 - 00:00 uur
Door: Redactie Korfbal.nl