Ereklasse Terugblik: speelronde 1

Ereklasse

De kop is er weer af in de Ereklasse. In poule A maakte Tempo haar rentree op het hoogste niveau tegen LDODK, begon Fortuna tegen DOS’46 en werd in Amsterdam de derby tussen AW.DTV en Blauw-Wit uitgevochten. In poule B werd DeetosSnel meteen in het diepe gegooid met het duel tegen landskampioen PKC, terwijl KZ bij DVO op bezoek ging en TOP Dalto ontving.

Ereklasse A

Tempo – LDODK/Rinsma Modeplein
Tempo begon sterk in haar rentree in de Ereklasse. De ploeg uit Alphen aan den Rijn kon goed meekomen met het ervaren LDODK. Maar naarmate de eerste helft vorderde, begon de kwaliteit van de Friezen door te schemeren. Een tussenstand van 6-6 werd omgezet in een 8-12 voorsprong bij rust. In de tweede helft behield LDODK haar voorsprong, en sloot het de wedstrijd zonder al te veel problemen af. Twee punten voor de Friese formatie. Tempo verloor, maar liet zien dat het niet kansloos is in de Ereklasse. (Uitslag: 19-24)

Fortuna/Delta Logistiek – DOS’46