Ereklasse Terugblik: speelronde 2

Ereklasse

De tweede speelronde van de Ereklasse is weer achter de rug. In poule B begint een duidelijke indeling te ontstaan, met in deze speelronde drie grote uitslagen. In poule A zijn de verschillen minder groot, met Korfbal Leagueploegen die tegenvallen en Hoofdklassers die indruk maken.

Ereklasse A

DOS’46 – Tempo
DOS’46 begon het nieuwe seizoen met een overwinning op Fortuna, een prestatie waardoor de Nijeveners favoriet werden geacht tegen Tempo. Niets bleek echter minder waar. Hoewel de thuisploeg de eerste voorsprong pakte, bleven de bezoekers uit Alphen aan den Rijn aan het elastiek hangen. Vlak na rust wist Tempo met 10-10 de gelijkmaker op het bord te zetten, maar de ploeg uit Nijeveen sloeg gelijk weer een gat van drie: 13-10. Toch bleef Tempo volgen, waardoor met nog één minuut op de klok een stunt in de maak leek, toen plotseling de 21-21 door de korf viel. De wedstrijd kon beide kanten op, maar het was toch DOS’46 met de beslissende treffer. De dames werden effectief vrijgespeeld, waarna Nienke Hintzbergen het winnende doelpunt binnenschoot. Tempo had nog een laatste aanval om toch een punt te pakken, maar kon die niet in een doelpunt omzetten. DOS’46 bleef zonder puntverlies. Tempo maakte weer indruk, maar slaagde er desondanks niet in om van de nul af te komen. (Uitslag: 22-21)

LDODK/Rinsma Modeplein – AW.DTV