Ereklasse Terugblik: speelronde 3

Ereklasse Terugblik: speelronde 3

Ereklasse

Het was vooral een weekend met veel regen in de Ereklasse. In Ereklasse A ontstond een gat tussen de noordelijke ploegen en de rest, met duidelijke verschillen in de uitslagen. In Ereklasse B liet TOP de spierballen rollen, bestreed Dalto KZ en poogde DVO te stunten tegen PKC. Kortom: tijd voor de terugblik op speelronde 3!

Tempo – Fortuna Delta/Logistiek
Na verloren te hebben van zowel DOS’46 als Blauw-Wit was Fortuna ondertussen wel aan een overwinning toe. Die overwinning moest behaald worden in Alphen aan den Rijn, waar Tempo ook nog puntloos was. Daar in Alphen kwam het water met bakken uit de lucht. De thuisploeg begon sterk door een voorsprong te pakken tegen de veldfinalist. Na de 4-2 werd Tempo echter gepasseerd door Fortuna. De 4-6 viel al snel, waarna de bezoekers Tempo niet meer naast zich liet komen. De promovendus bleef in de buurt tot bij 7-8 het rustsignaal klonk. Na de thee denderden de Delftenaren over de thuisploeg heen. Tempo slaagde er gedurende de tweede helft slechts zes keer in de korf te vinden, terwijl Fortuna het dubbele aantal doelpunten maakte. Tempo verloor ook de derde wedstrijd en komt in puntennood. Fortuna won overtuigend en mag eindelijk de eerste punten opschrijven. (Uitslag: 13-20)

AW.DTV – DOS‘46
DOS’46 draait helemaal niet verkeerd in de Ereklasse. In de eerste twee rondes werden Fortuna en Tempo verslagen en de ploeg deelde de koppositie met LDODK. Ook AW.DTV begon het seizoen sterk met een overwinning op stadsgenoot Blauw-Wit, maar liep vervolgens stuk op LDODK. In Amsterdam pakte de ploeg uit Nijeveen snel het initiatief. In de eerste paar minuten maakte DOS’46 een voorsprong van 0-2, waarna het verschil later in de eerste helft naar 4 kon worden uitgebreid. AW.DTV probeerde iets terug te doen, maar toen het rustsignaal klonk stond het scorebord nog op 9-13. De Amsterdammers kwamen echter veel sterker uit de kleedkamers. De ploeg zette een tussensprint in en wist binnen minuten op gelijke hoogte te komen met DOS’46. Die ploeg wist zich echter nog net op tijd te redden. Jelmer Jonker, zoals gewoonlijk verantwoordelijk voor het leeuwendeel van de Nijeveense doelpunten, zorgde voor de 13-14, waarna de doelpunten om en om vielen. AW.DTV kon echter net niet voorbij de bezoekers komen, en na een stand van 16-17 liep DOS’46 weer uit. Deze keer was het verschil definitief. DOS’46 won voor de derde keer op rij en blijft zonder puntverlies. AW.DTV blijft op twee punten staan. (Uitslag: 17-22)

LDODK/Rinsma Modeplein – Blauw-Wit
In de stromende regen vond in Friesland een kleine familiereünie plaats. Marloes en Pascal Frieswijk waren namens Blauw-Wit in Gorredijk aangekomen, terwijl Julian Frieswijk zijn basisdebuut in het groen van LDODK maakte. Het duel kon maar moeilijk spannend worden. Vooral het vak van LDODK-captain André Zwart blonk uit door voor rust ongeveer de helft van de aanvallen tot een doelpunt te brengen. Na 8 speelminuten had de thuisploeg een voorsprong van 4-1 gemaakt, om dat verschil in de laatste minuten van de eerste helft nog wat verder uit te breiden. Na de rust bij een stand van 9-4 en enkele doelpuntloze minuten bracht Lieneke Pries het verschil naar 6. LDODK probeerde in de rest van de tweede helft het verschil nog verder uit te breiden, maar werd een halt toegeroepen door de Amsterdammers. Blauw-Wit kon echter niet voorkomen dat het betere LDODK de punten claimde en moest natgeregend en puntloos weer naar huis. Door de winst van LDODK heerst het noorden in Ereklasse A, met een gedeelde eerste plaats voor DOS’46 en LDODK. De herfstkampioen zal echter beslist worden in speelronde 4 wanneer de ploegen elkaar treffen in Nijeveen. (Uitslag: 20-14)

Stand Ereklasse A:

  W P
1. LDODK 3 6
2. DOS'46 3 6
3. AW.DTV 3 2
4. Blauw-Wit 3 2
5. Fortuna 3 2
6. Tempo 3 0

 

Programma:    
Tempo - Blauw-Wit
DOS'46 - LDODK
     
Fortuna - AW.DTV


Ereklasse B

TOP/SolarCompleet – DeetosSnel
In Sassenheim ontving TOP het Dordtse DeetosSnel. DeetosSnel had in speelronde twee de eerste punten gepakt ten koste van DVO. TOP was nog geen tegenstander van gelijke kwaliteit tegen gekomen en had beide eerste wedstrijden met twee punten afgesloten. Ook DeetosSnel kon het niet bepaald spannend maken in Sassenheim, al ging de ploeg goed van start. In de eerste minuten grepen de bezoekers de voorsprong. Groter dan twee doelpunten werd het verschil echter niet. Halverwege de eerste helft had de thuisploeg zich weer naast DeetosSnel gezet. De ploegen bleven enkele minuten stuivertje wisselen, waarna TOP iets uitliep en een ruststand van 10-8 op het bord zette. DeetosSnel kwam goed uit de kleedkamers en kwam bij 10-10 weer naast de ploeg uit Sassenheim, maar wist dit niet vol te houden. TOP begon klappen uit te delen en zodra de eindfase van de wedstrijd was aangebroken stond de score op 20-11. Vervolgens liet de zaalkampioen de teugels vieren. Dat was wellicht een kleine inschattingsfout, want DeetosSnel zette de doelpuntenkraan nog even open. De Dordtenaren mochten tot 20-16 komen voor Celeste Split de kraan weer dichtdraaide. Het eindschot was voor Mick Snel, waardoor TOP toch met een behoorlijk verschil won. DeetosSnel blijft staan op twee punten en zal in de laatste ronde voor het zaalseizoen KZ ontvangen.

KZ/Thermo4U – Dalto/Klaverblad Verzekeringen
Dalto beleefde een zware seizoenstart. Van zowel TOP als PKC werd met grote cijfers verloren. In speelronde 3 ging de ploeg op bezoek bij KZ. De Koogers maakten ook weinig kans tegen TOP, maar wisten wel punten te pakken in Bennekom. In de eerste helft kon Dalto eindelijk het eigen spelletje spelen. De ploegen gingen gelijkop tot vlak voor rust, toen KZ een klein gaatje kon slaan. Na de rust bij 14-12 kon KZ echter de overhand nemen. De ploeg uit Koog aan de Zaan was sterker onder de korf en slaagde er daardoor in veel vaker te herhalen. Dit gaf de doorslag in het duel. KZ vergrootte het gat en via 20-15 eindigde het duel in een relatief ruime overwinning. Dalto kon eindelijk meekomen maar blijft uiteindelijk toch puntloos, terwijl KZ de tweede overwinning pakte en zo een derde plek op de ranglijkt inneemt. (Uitslag: 23-19)

DVO/Accountor – PKC/SWKGroep
Veldkampioen PKC mocht op visite in Bennekom. Een bijzondere wedstrijd voor Marijn van den Goorbergh, die terugkwam bij zijn oude ploeg. Met vier punten op zak begon PKC optimistisch aan de wedstrijd tegen het nog puntloze DVO. Dat DVO startte in een nieuwe opstelling, met andere herenkoppels en plaats voor de jongelingen Daniëlle Boadi en Roos Scherrenburg. Dit betaalde zich meteen uit. Verdedigend wist DVO haar tegenstanders behoorlijk af te stoppen, aanvallend liep het goed. Tegen de tijd dat het rustsignaal klonk had DVO nog altijd een voorsprong van 11-9. In de tweede helft probeerden de bezoekers een verandering te forceren. Van den Goorbergh maakte plaats voor Olav van Wijngaarden, Maaike Steenbergen viel in voor Sanne van der Werff. Het mocht echter niet baten voor de ploeg uit Papendrecht. De thuisploeg hield de veldkampioen op afstand en mocht na het eindsignaal de punten in de zak steken. PKC verspeelt punten in Bennekom, DVO verrast vriend en vijand door te stunten tegen de kampioen. (Uitslag: 19-17)

Stand Ereklasse B:

  W P
1. TOP 3 6
2. PKC 3 4
3. KZ 3 4
4. DeetosSnel 3 2
5. DVO 3 2
6. Dalto 3 0

 

Programma:    
DVO - Dalto
PKC - TOP
DeetosSnel - KZ

 

Datum: 23 september 2018 - 00:00 uur
Door: Redactie Korfbal.nl