Ereklasse Terugblik: speelronde 4

Ereklasse

Afgelopen weekend was de laatste speelronde van de Ereklasse in 2018 alweer aangebroken. In Ereklasse A was de 'derby van het noorden' tevens de strijd om plek 1, terwijl onder aan de ranglijst Tempo op jacht ging naar de eerste punten. In Ereklasse B liepen gedoodverfde favorieten PKC en TOP elkaar tegen het lijf, en zetten DVO en Dalto een achtbaan van een wedstrijd neer.

Ereklasse A

Tempo – Blauw-Wit
In Alphen aan den Rijn mocht Tempo Blauw-Wit ontvangen. De ploeg uit Amsterdam draaide tot nog toe stroef in de eerste veldhelft, met slechts twee punten uit drie wedstrijden. Dat was echter nog een stukje beter dan de thuisploeg. Tempo maakte indruk en kwam vooral tijdens het bezoek aan DOS’46 dicht bij punten in de buurt, maar moest het nog altijd doen met nul punten. Dat de ploeg van plan was daar verandering in te brengen, was vanaf minuut één te zien. De ploegen gingen eerst gelijk op, maar na verloop van tijd wist Tempo steeds beter te profiteren van de zwakke plekken in de verdediging van Blauw-Wit, dat zonder Otto Fabius startte. Het verschil was al vijf doelpunten toen het rustsignaal klonk. Ook na rust zette de hekkensluiter door, door de voorsprong uit te breiden naar 20-11. Halverwege de tweede helft herpakte Blauw-Wit zich echter. De verdedigende druk en het aanvallende tempo gingen omhoog, waardoor de Amsterdammers zich al snel terug zagen komen. De comeback kwam echter net iets te laat. In het laatste kwartier schoten de bezoekers zich naar de 21 doelpunten, maar Tempo maakte in datzelfde tijdsbestek drie doelpunten die meer dan genoeg waren voor de overwinning. (Uitslag: 23-21)

DOS’46 – LDODK/Rinsma Modeplein