Ereklasse Terugblik: Speelronde 5

Ereklasse

Het zit erop. Het eerste deel van het veldseizoen werd afgesloten met een speelronde die gekenmerkt werd door (wederom) flink wat regen en wind. En de standen? In de Ereklasse A gaan Fortuna, LDODK en KZ na de zaal vechten op de twee plaatsen voor de kruisfinales, terwijl PKC eenzaam aan kop staat in de Ereklasse B.

Ereklasse A

KZ/Hiltex – Blauw-Wit
In het natte en winderige Koog aan de Zaan liet KZ – zonder Rosemarie Roozenbeek, Jordi Pasma en Alwin Out – zien dat het met de strijdlust wel goed zit. De ploeg van Wim Bakker leverde veel energie in de aanval, en met het consequent achterverdedigen had KZ succes. Na 20 minuten was het 8-2, Blauw-Wit was zichtbaar niet bij de les en KZ profiteerde daarvan. De Amsterdammers hadden veel eenschotsaanvallen, en hadden het gat bij rust maar een klein beetje verkleind; 12-7. De rest van de wedstrijd ging het gelijk op, maar KZ kwam alleen bij 13-10 enigszins in de problemen. De thuisploeg kon uitlopen tot 23-14, met vijf goals op rij maakte Blauw-Wit de score iets dragelijker. De Amsterdammers zullen blij zijn dat ze de zaal in gaan, terwijl KZ met acht punten serieus meedoet bovenin. (Uitslag: 23-19)

KCC/SO natural – AW.DTV