Ereklasse Terugblik: speelronde 5

Ereklasse

Het is weer zover: de veldcompetitie is weer begonnen. In de Ereklasse werd het seizoen bij ronde 5 hervat, wat betekent dat de teams na de eerste veldwedstrijden van het kalenderjaar halverwege het seizoen waren. Alleen LDODK/Rinsma Modeplein - Fortuna Delta/Logistiek laat nog op zich wachten, aangezien de veldkoploper en de zaalkampioen elkaar pas op 28 april zullen treffen. De ploegen die wel al op 20 april daar buiten mochten, werden opgewacht door een stralende zon.

Ereklasse A

AW.DTV – Tempo
AW.DTV en Tempo begonnen meteen maar met een belangrijke wedstrijd. Beide ploegen deelden de laatste plek met Blauw-Wit en twee punten uit de eerste vier wedstrijden. De laatste keer dat de ploegen elkaar troffen stond er een ticket naar de Hoofdklassefinale op het spel, en kwam Tempo als winnaar uit de bus. Die wedstrijd was voor de Amsterdammers nog vers in het geheugen, aangezien het voor hen de laatste competitie wedstrijd was. AW.DTV had dus nog een appeltje te schillen met de zaalpromovendus uit Alphen aan den Rijn. Wie voor het doelpuntenspektakel naar korfbal keek, was bij Sportpark Drieburg aan het verkeerde adres. De ploegen konden beide maar moeilijk de korf vinden, maar uiteindelijk deden ze dat in gelijke mate als elkaar. De kersverse Korfbal Leagueclub Tempo ging terug naar Alphen aan den Rijn met één punt. (Uitslag: 11-11)

Blauw-Wit – DOS’46