Ereklasse Terugblik: speelronde 6

Ereklasse

Na een weekje rust voor de meeste ploegen - alleen LDODK - Fortuna werd vorige week gespeeld - stond er dit weekend weer een volledige speelronde op het programma.

Ereklasse A

LDODK/Rinsma Modeplein - Fortuna/Delta Logistiek
Terwijl de andere ploegen een weekje rust hadden, werkten LDODK en Fortuna hun duel uit de vijfde speelronde af. De kersverse landskampioen stond zeker niet op volle sterkte op het veld in Gorredijk, geen Thomas Reijgersberg of Mirjam Maltha bijvoorbeeld, en ook de Friezen waren niet geheel compleet. Sprankelend was het spel allerminst, van beide kanten. De eerste helft gingen beide ploegen nog gelijk op, in de tweede helft was het LDODK dat - dankzij een goede fase met veel damesgoals - rap het verschil maakte. Pas tegen het einde van de wedstrijd konden de Delftenaren de stand nog wat dragelijker maken door een aantal goals van Nik van der Steen en Joren van Nieuwenhuijzen, maar bij LDODK werd over alle schijven gescoord. Een prima hervatting voor de Friezen dus, die zo de koppositie in de Ereklasse A nog een week langer in handen hielden. (Uitslag: 22-17)

LDODK/Rinsma Modeplein - Tempo