Ereklasse Terugblik: Speelronde 8

Ereklasse

Nog twee speelrondes te gaan, en de eerste deelnemer aan de kruisfinales is bekend; PKC. In de andere poule liggen Fortuna en KZ op pole-position, terwijl achter PKC drie teams nog kans hebben om tweede te worden. TOP lijkt de beste kaarten te hebben. In beide poules staan de nummers vijf en zes nu gelijk, met als enige verschil dat zij in poule B dit weekend tegen elkaar speelden (DSC-Dalto) en in poule A in de laatste speelronde elkaar ontmoeten (AW.DTV-KCC).

Ereklasse A
Blauw-Wit – LDODK/Rinsma Modeplein
De eerste vijfentwintig minuten was het LDODK, zonder de geblesseerde Marjolijn Kroon, wat aan de goede kant van de score stond; via 4-6 en 8-9 leken zij op de goede weg. Bij rust had Blauw-Wit echter het gat ongedaan gemaakt, en de 12-10 ruststand werd binnen tien minuten uitgebouwd naar 17-12. LDODK kende nog een opleving (17-14), maar wist in het tweede deel van de tweede helft slechts één keer te scoren. Zodoende kon Blauw-Wit met wederom een excellerende Loraine Vissers (zeven goals) betrekkelijk eenvoudig overeind blijven. De Amsterdammers, die Marloes Frieswijk misten en Marc Broere al na vijf minuten geblesseerd zagen uitvallen, komen zodoende naast LDODK (10 punten), en met in de laatste twee duels nog koplopers KZ en Fortuna op de rol (13 punten) is er nog een minieme kans dat zij de kruisfinales halen. Voor LDODK lijkt het seizoen wel voorbij, al moet het 2e (met dit weekend Flokstra, André Zwart, Pries en Van der Vorst - die ook een hele wedstrijd speelde in het eerste - in de basis) zich nog steeds definitief veilig spelen. (Uitslag: 22-15)

AW.DTV – Fortuna/Delta Logistiek