Ereklasse Vooraf: Kruisfinales

Ereklasse

Het was een lang seizoen, maar voor vier ploegen wordt dat seizoen nog verlengd. Drie van de vier ploegen die in de zaal de play-offs haalden staan nu in de kruisfinales. Zij strijden samen met KZ om het toetje van het seizoen, de veldtitel. Alles over de kruisfinales lees je natuurlijk hier!

Om 15.30 uur ‘trappen’ PKC/SWKGroep en KZ/Hiltex af voor de eerste kruisfinale. De Papendrechters bleven zonder puntverlies op het veld, en hadden bovendien een doelsaldo van +99. Oftewel, PKC won haar wedstrijden gemiddeld met 10 goals verschil. Daardoor is het achttal van scheidend coach Detlef Elewaut op basis van de cijfers de grote favoriet voor de titel. De grote vraag is of PKC het nu wel kan bolwerken, al zullen ze daar in Papendrecht absoluut op gebrand zijn. Maar dan moet er eerst afgerekend worden met KZ, wat voorlopig heel constant presteert op het veld. En dat na een zaalseizoen waarin KZ het uiteindelijk ook helemaal niet onaardig deed, met een zesde plaats op drie punten van de nummer vier. Wim Bakker is aan het bouwen in Koog aan de Zaan, en voorlopig lijkt dat proces heel aardig te verlopen. Natuurlijk is Bakker aangesteld met een lange termijn doel, maar wellicht kan KZ dit seizoen al stunten en zich plaatsen voor de veldfinale. Kansloos zijn ze in ieder geval niet.

Om 18.00 uur is het dan de beurt aan Fortuna/Delta Logistiek en TOP/SolarCompleet. Ondanks een intensief zaalseizoen waarin Fortuna voor het eerst in jaren weer de finale haalde, nadat PKC in een bloedstollend drieluik opzij werd gezet, was Fortuna na PKC de best presterende ploeg in het tweede veldgedeelte; slechts één verliespunt tegen KZ werd er genoteerd. Daarmee gaf Fortuna haar goede eerste seizoenshelft een passend vervolg, waardoor Fortuna zaterdag haar 33e wedstrijd van het seizoen speelt. Hoeveel hebben de Fortunezen nog in de benen? TOP, wat na de eerste veldhelft pas 4 punten had, herstelde zich na de zaal en verloor alleen van PKC. Zodoende kan TOP voor de tweede keer sinds de invoering van de Ereklasse in 2010/2011 de dubbel pakken. Met de scoringsdrift zit het wel goed bij TOP, maar net zoals in de zaal heeft Fortuna op het veld een ijzersterke verdediging die de minste tegengoals incasseerde van alle 12 Ereklasse teams. Wie heeft uiteindelijk het overwicht; de verdediging van Fortuna, of de aanval van TOP?

Op zaterdag 16 juni vindt het NK Veldkorfbal plaats bij DVO/Accountor. Lees hier alles over het NK Veldkorfbal.

Datum: 8 juni 2018 uur
Door: Redactie Korfbal.