Europa Cup: Tiggelman en Jagtman bewijzen zich in eerste wedstrijd

IKF

TOP/SolarCompleet is haar Europa Cup-toernooi begonnen. De Sassemse ploeg ontmoette in haar eerste wedstrijd het Engelse Trojans. Na een moeizame eerste fase, waarin de Engelsen lang op voorsprong stonden, won TOP uiteindelijk eenvoudig: 20-10. Tijd om bij te komen heeft de Nederlands landskampioen niet. Donderdagmiddag spelen zij alweer haar tweede wedstrijd van de Europa Cup.

Het begin van de wedstrijd was voor de Trojans. Ze openden direct de score vanaf de strafworpstip en verzuimden vervolgens met een doorloop de voorsprong te verdubbelen. Dat gebeurde niet veel later toch, waarna Fenna Jagtman het eerste TOP-doelpunt van het toernooi mocht noteren. Het vak Barbara Brouwer, Celeste Split, Paul Anholts en Nick Pikaar had het moeilijker. Pas na zeven minuten spelen, scoorden zij hun eerste doelpunt van de middag. Vanuit die 3-3 ging het snel. Nog voor rust was de wedstrijd gespeeld, waarbij een hoofdrol was weggelegd voor Thomas Tiggelman. Het Sassemse jeugdproduct scoorde in de eerste zeventien minuten (de lengte van één helft tijdens de Europa Cup) driemaal. Bij een stand van 9-3 floot de Slowaakse Peter Busik, nog een korte periode actief in Driebergen bij Dalto/Klaverblad Verzekeringen, voor de rust.

In het tweede bedrijf geen wijzigingen aan TOPs zijde. De favoriet had over en het was vooral de gelegenheid voor Tiggelman en Jagtman om zich in het eerste van de landskampioen te laten zien. Beiden deden dat. Waar Tiggelman dat in de eerste helft deed, daar was Jagtman in de tweede helft in scorend opzicht goed aanwezig. Vrij achter de korf, schoot ze tot twee keer toe, feilloos raak. In de Catalaanse hal was het vooral smullen van de acties van Pikaar. Die waren niet altijd even succesvol, maar hij liet het aanwezige publiek wel van zijn hoogstandjes genieten. Met twee velddoelpunten en een strafworp werd hij uiteindelijk vervangen door Wouter de Koning. Hoewel hij misschien niet het atletische vermogen van Pikaar heeft, liet De Koning ook mooie dingen zien. De invaller maakte op fraaie wijze, met één hand, de 17-9. Het was tegelijkertijd het moment waarop Niebeek besloot Daniel Harmzen en Jagtman naar de kant te halen. Mart Hortensius en Tessa Winter betraden het veld als vervanger. Het slotakkoord kwam op naam van Paul Anholts en Barbara Brouwer. Laatstgenoemde rondde af, na een fraaie behind-the-back-pass van Anholts. Eindstand: 20-10.

Bekijk alle livestreams en uitslagen hier.

Datum: 11 januari 2018 - 12:48 uur