Europa Cup: TOP rekent ook af met Pegasus

IKF

TOP/SolarCompleet heeft, zoals verwacht, ook in de tweede wedstrijd van de Europa Cup, geen averij opgelopen. De Sassemse ploeg versloeg Pegasus met ruime cijfers: 30-20. Topscorer aan Nederlandse zijde werd Wessel van Noort met vijf doelpunten.

Van de gebruikelijke acht basisspelers bij TOP begon er geen enkele in de basis. Mart Hortensius, die in de eerste wedstrijd al vijf minuten in het veld kwam, mocht de wedstrijd openen. De eerste score was na dertig seconden voor zijn vakgenoot Wouter de Koning, na meerdere pogingen zorgde hij voor 1-0. TOP liep snel uit naar 3-0, maar de Duitsers weigerden op te geven. Mede dankzij international Anna Orth, die voor de 4-3 tekende.

De Duitsers wonnen hun eerste wedstrijd met een punt verschil en behouden de kans op de halve finale, en gingen tegen TOP ook lange tijd mee. Het verschil met rust was slechts vier. Hoewel TOP tot veel meer kansen kwam, stond het slechts 14-10, nadat Pegasus bij een tussenstand van 10-9 de kans had om via een vrije bal gelijk te maken.

Bij Pegasus betrad in de tweede helft Isabel Almeida het veld. De Portugese, speelde in het verleden nog voor DSC uit Eindhoven, maar verkaste daarna naar Duitse vereniging. De international was verantwoordelijk voor de 17-13, gevolgd door een mooi afstandsschot van Linda van der Zijden. De 18-14 van Orth, was het laatste moment dat TOP nog enigszins in het zicht was van de Duitsers. Daarna liep de Nederlands zaalkampioen eenvoudig uit. Lara Boonstoppel was de laatste basisspeler van TOP die uiteindelijk wist te scoren. De voormalig international tekende voor de 24-15. Het slotakkoord was uiteindelijk voor Mart Hortensius die met een afstandsschot de 30-20 noteerde.

Datum: 11 januari 2018 uur