Evelien Arnold (Tempo): ‘Dit was echt bizar’

Hoofdklasse

Evelien Arnold verloor woensdag in Alphen aan den Rijn met Tempo de eerste play-down van KCC/SO natural. In de bizarre wedstrijd, die 40 minuten stil lag door een weigerend scorebord, nam KCC het initiatief. Tempo toonde wel steeds karakter waardoor de play-down lang spannend bleef. Ondanks het verlies blijft de ploeg in het zwart en geel strijdbaar.

De sfeer bij Tempo is nog steeds goed. “Iedereen is nog best positief. We vinden het met z’n allen gewoon mooi om dit allemaal mee te maken. Natuurlijk hoop je dat je de play-downs goed start, maar het lag woensdag dichtbij elkaar. Maar we moeten ons nu natuurlijk wel weer opladen. We hebben de laatste tijd heel veel wedstrijden gespeeld en wij zijn niet het jongste team meer. Dat ga je wel voelen. Aan de andere kant krijg je ook weer energie van dit soort wedstrijden.”

Ondanks dat het verschil uiteindelijk vijf punten was, vond Arnold niet dat KCC zoveel beter was. “We kwamen tot de rust weer prima terug in het duel. Maar we haalden heel de wedstrijd ons normale schotpercentage niet. In het vak van Jelle Steenbeek en Elma Schreuder vielen de goals niet, terwijl het daar normaal vrij makkelijk gaat. De complimenten moeten wel naar KCC, die Jelle echt slim de wedstrijd hebben uitgespeeld. Maar ik verwacht dat iedereen zaterdag een beter schotpercentage kan halen. Dan zijn wij gelijkwaardig aan KCC en zit een overwinning er zeker in.”

Bizarre gewaarwording
Acht minuten voor tijd hield het scorebord er in de Limeshal mee op. Daardoor lag de wedstrijd 40 minuten stil. “Het was echt bizar. Dit wil je als ploegen niet, je wil gewoon die wedstrijd afmaken. We waren op een gegeven moment maar gewoon weer aan het inschieten. Ik had het idee dat we een heel nieuwe wedstrijd gingen spelen.”

“Er was redelijk wat paniek aan de kant van de organisatie. En logisch ook, want de wedstrijden volgen elkaar in hoog tempo op. Je kan niet even zeggen: kom volgende week maar terug. Je zit met zaaluren en het veld komt er weer aan. Ik heb er dus wel begrip voor dat de wedstrijd toch nog werd uitgespeeld.”

“Ik vond het ook mooi om te zien hoe onze supporters en die van KCC tijdens de pauze er een feestje van maakten. Ik heb er expres ook opgelet omdat ik dan in de adrenaline bleef. Ik had nu nog een beetje het idee dat we met iets moois bezig waren.”

Gebroken na 19-22
Tempo kwam na de lange pauze goed terug in de wedstrijd. “Ja, we komen terug tot 19-21. Toen dacht ik: we komen nog gelijk en gaan eroverheen. Maar toen de 19-22 viel van Jack Potter was het wel echt klaar. Jelle (Steenbeek, red.) zat er zó ontzettend goed op en kon niet nóg meer druk geven. Het had wel een luchtje van verdedigd. Daarna waren we gebroken en lieten we het nog een beetje lopen.”

“Maar dat er op het einde vijf punten verschil op het bord stond, wil niks zeggen. Deze ploegen liggen heel dichtbij elkaar. En zoals ik al zei: zaterdag is er zeker wat mogelijk. Zeker omdat wij van een uitwedstrijd altijd een feestje maken. We gaan dan met z’n allen met de bus en maken er iets moois van. We willen er met z’n allen voor zorgen dat ons mooie avontuur nog even voort duurt.”

Hoe de opstelling van Tempo eruit ziet is nog onduidelijk. “Het is even kijken hoe het ervoor staat met onze fitheid. Daarnaast hebben we aantal plannen bedacht en is het nog niet duidelijk welke we gaan gebruiken. Er moet in ieder geval sneller geschakeld worden als het, net als woensdag, teveel moet komen van bijvoorbeeld Edwin van der Weijde. Als het niet loopt bij de eerste spits, moeten andere spelers het gaan oppakken.”

Datum: 5 april 2019 - 21:00 uur
Door: Redactie Korfbal.