Fabius (Blauw-Wit) ziet kans op kampioenschap

Fabius (Blauw-Wit) ziet kans op kampioenschap

Korfbal League1

Voor Otto Fabius is het EK niet goed verlopen. De speler, met zowel een Engels als Nederlands paspoort, werd met Engeland teleurstellend zesde. Met Blauw-Wit hoopt hij in de Korfbal League niet op die plek te eindigen. Fabius denkt dat Blauw-Wit een goede play-off kandidaat is, die voor een kans op het kampioenschap kan strijden.

Zoals gezegd verliep het EK voor Engeland niet als gewenst. “We moeten natuurlijk wel realistisch zijn. We zijn een land dat normaliter tussen plek drie en zeven inzit. Dat je nu aan de onderkant zit, is gewoon niet goed genoeg. De ploeg heeft in Engeland wel wat kunnen trainen, maar ik heb toen niet mee kunnen doen. We hebben daarnaast ook geen oefenwedstrijden gehad en dat hebben we gemerkt tijdens het toernooi. Waar je je normaal alleen hoeft te focussen op de kleine dingen, moesten we nu ons eigen spel nog ontwikkelen tijdens het toernooi. Je hoopt dan dat je alsnog in het toernooi kan groeien, maar dat is onvoldoende gelukt.”

“Ik weet niet of er door het EK sommige mensen conclusies zullen trekken. Iedereen heeft nu even de tijd om de frustraties te verwerken en na te denken. Daarna zullen we gaan evalueren wat we niet meer willen en wat wel. Wij moeten gewoon kunnen concurreren met Catalonië en Portugal.”

Nu Blauw-Wit
“Met Blauw-Wit zitten we met de groep in een heel andere fase: we zijn fit aan het worden en aan het uitproberen met de samenstellingen. Dat is wel even een omschakeling natuurlijk. Vergeleken met Engeland hebben we zeeën van tijd om ons voor te bereiden en dat is erg lekker. Daarnaast zijn de tegenstanders en medespelers heel gelijkwaardig en vind ik heel veel uitdaging in de Korfbal League. Bij Blauw-Wit weet iedereen wat ze aan me hebben en dat is fijn.”

“Wij zijn zoals elk jaar een goede play-off kandidaat en als we de play-offs halen, willen wij gaan voor het hoogst haalbare. Ook wij hebben een kans op het kampioenschap. Er zijn gewoon veel gelijkwaardige ploegen met ontzettend veel kwaliteiten. Vorig jaar waren we al heel dichtbij de finale en daar mogen wij heel trots op zijn. Wij waren heel goed, maar TOP/Quoratio was gewoon nóg beter. Ik vind dat we onszelf niet veel kwalijk konden nemen.”

Wat de toekomst brengt na dit seizoen weet Fabius nog niet. “Ik studeer dit jaar af en dan zal ik weer kijken of ik kan blijven korfballen. Voorlopig ligt er nog niks concreets, maar als er wat veranderd qua woonplaats of werk, dan kan er wat veranderen. Maar dat bekijk ik na dit seizoen pas.” 

Datum: 4 november 2016 - 20:00 uur
Door: Redactie Korfbal.nl