Finale Bekerfinale Dameskorfbal wordt Kempense derby!

Dameskorfbal

Afgelopen donderdag werden de halve finales in het Dameskorfbal Bekertoernooi gespeeld. DDW boekte een zakelijke overwinning na een gelijkopgaande eerste helft, terwijl het bij Rosolo - Be Quick tot het laatst spannend bleef. Hieronder een korte round-up van beide wedstrijden.

ODC – DDW
DDW begon scherp en nam een 0-2 voorsprong. Met snel combinatiespel en kansen in de korfzone herpakte de thuisclub zich: 4-2. De dames uit Hoog Mierden vochten zich terug en kwamen op gelijke hoogte (4-4). Het initiatief bleef bij ODC, die dan ook weer terecht een voorsprong nam. Karakter tonend scoorde DDW net voor het rustsignaal 6 - 6. Na rust een heel ander beeld, DDW liep uit naar 6-9. Op deze stand hagelde het zo enorm dat de scheidsrechter het spel tien minuten moest stil leggen. DDW bleef doorgaan en liep uit naar 6-12. De teugels werden gevierd en hierdoor kon ODC de stand nog iets dragelijker maken. (Uitslag: 9-12)

Rosolo - Be Quick
Deze doelpuntrijke wedstrijd bleef tot het einde spannend. De beginfase kenmerkte zich door mooie aanvallen van Rosolo dat ook veel pressie hanteerde waardoor er weinig kansen waren voor Be Quick. Rosolo nam een voorsprong, maar liet verdedigend steekjes vallen en daarvan profiteerde Be Quick. Na rust bleef het initiatief bij Rosolo, maar kon dit niet uitdrukken in de score. In de slotfase op 16-15 kreeg Be Quick nog een viertal kansen, echter een verlenging zat er niet meer in. (Uitslag: 16-15)

De finale wordt gespeeld op donderdag 6 juni a.s. bij KVS’17 in Schijndel.
Locatie: Zuideinderpark. Aanvang: 20.00 uur.
Klik hier voor meer informatie

Datum: 10 mei 2019 - 15:00 uur