Finale ZZU Cup: Chinees Taipei vs. TeamNL Korfbal

Finale ZZU Cup: Chinees Taipei vs. TeamNL Korfbal

TeamNL Korfbal

Met een 18-41 zege op gastland China heeft TeamNL Korfbal zich geplaatst voor de finale van de ZZU Cup, die momenteel in Zhengzhou wordt gespeeld.

Tegenstander in de finale is Chinees Taipei, dat afrekende met Jong China. Het duel tussen de nummers één en twee van de wereld start maandag om 09.30 uur Nederlandse tijd en is hier te volgen.

'Veel respect'
Bondscoach Wim Scholtmeijer: "Ik ben erg tevreden over het team. Niet alleen maken we tegen China veel goals, maar ook is de organisatie van aanvallen en verdedigen - en het tempo waarin dat gebeurt - van een steeds hoger niveau. Chinees Taipei is van een ander kaliber en we zijn benieuwd waartoe we tegen ze in staat zijn. Ik heb veel respect voor het Taiwanese korfbal en kijk uit naar de strijd." 

Ontwikkeling
Net als vorig jaar tijdens deze stage is de staf bezig met het vergroten van inbreng van de spelers op de teamprocessen, de individuele ontwikkeling, de speelstrategie en de organisatie van de zaken rondom het team. Scholtmeijer: "Wij kiezen ervoor om spelers daar een dag lang verantwoordelijk voor te maken. We noemen ze de coaches. Het directe resultaat is enorm zichtbaar en waardevol. Spelers zijn constant met elkaar aan het praten over alle zaken die zowel binnen het veld als daarbuiten gebeuren. Een hele leerrijke omgeving waarin we de spelers als mens zien groeien. Wij vinden het als staf prachtig om daar leiding aan te geven."

TeamNL Korfbal volg je via Instagram.

Datum: 9 juni 2019 uur
Door: Redactie Korfbal.nl