Finalisten Dameskorfbal Veldfinale bekend

Dameskorfbal Dameskorfbal Veldfinale

Afgelopen weekend viel ook de beslissing in het Dameskorfbal. Op zaterdag werden de play-offs in de A- en B-jeugd gespeeld en op zondag de Topklasse.

De uitslagen van de B1 op een rijtje:

De Peelkorf B1 – Rosolo: 11 – 8
De Korfrakkers B1 – Altior:  6 – 3

Bij de A jeugd werd het ook 2 maal een zege voor de thuisspelende ploeg. De Peelkorf A1 won overtuigend van Melderslo A1 met 16 – 10 en Rosolo A1 pakte de winst tegen Swift (V) A1, eindstand 12 – 10.

Op zondag stonden eerst de reserveteams tegenover elkaar in de play-offs.  Rosolo 2 was in de ochtend thuis Be Quick 2 de baas (11 – 9). DDW 2 was te gast bij De Korfrakkers 2 en zegevierde daar met 11 – 17.

Topklasse
Zondagmiddag jl. werden de 2 halve finales in de Topklasse gespeeld. Swift (V) – Spes en Be Quick nam het op tegen DDW.

Swift (V) verloor thuis met 13 – 16. De eerste helft waren beide tams aan elkaar gewaagd. Spes nam wel het initiatief, maar de dames uit Velden toonden veerkracht. Rust 6 – 6. In de tweede helft liep Spes al snel uit naar 7 – 11, Swift pareerde en kwam terug tot 11 – 12. Enkele dubieuze strafworpen werden door Spes verzilverd waardoor er wederom een ruime en beslissende voorsprong genomen werd, 11 – 16. Het laatste woord was voor Swift, echter dat was niet meer genoegd, eindstand 13 – 16.

In de andere play-offwedstrijd ontving Be Quick regerend landskampioen DDW en startte gretig en nam de leiding, 3 – 1. Het scoreverloop bleef gelijk, echter Be Quick was effectiever in de afronding. Rust 9 – 7. Na rust had DDW het moeilijk, forceerde aanvallend en leed snel balverlies. Be Quick profiteerde en liep uit en besliste de wedstrijd halverwege de 2de helft. Eindstand 18 – 10.

Klik hier voor verslag en foto Eindhovens Dagblad.
Klik hier voor verslag en foto Brabants Dagblad

De finalisten staan zondag 17 juni a.s. in Roermond tegenover elkaar. Hieronder het volledige programma:

11.00 uur  De Korfrakkers B1 – De Peelkorf B1
11.30 uur Rosolo 2 - DDW 2