Flokstra (LDODK): 'Ik ga niet anders de wedstrijd in'

Ereklasse

Koploper LDODK/Rinsma Modeplein is al zeker van de eerste plek in de Ereklasse A. Nog ongeslagen spelen de Friezen zaterdag hun laatste wedstrijd, voordat de play-offs beginnen. Tim Flokstra en zijn ploeg zouden graag de finale willen halen.

Afgelopen zaterdag stond de derby tussen DOS’46 en de ploeg uit Gorredijk op het programma. “Het is altijd een andere wedstrijd dan normaal. Er kan van alles gebeuren”, vertelt Flokstra. Uiteindelijk was het een spannende wedstrijd. LDODK had een lange tijd voor gestaan, tot op het einde DOS'46 over hen heen kwam. “Marjolijn Kroon scoorde in de laatste secondes nog een doorloopbal waardoor wij gelijk kwamen, en toen hadden wij het resultaat wat wij wilden. Het was niet ons doel om de play-offs te halen, maar om eerste in de poule te worden. Dit zouden wij halen bij minstens een gelijkspel en dat is nu gelukt.”

Met drie punten verschil laat LDODK de ploeg uit Nijeveen achter zich. Echter is DOS'46 in het klassement niet meer in te halen en zo zijn zij ook verzekerd van de play-offs.

Omdat LDODK al twee keer gelijk wist te spelen tegen DOS'46 is het nog maar de vraag welk team sterker is. “Het is moeilijk om ons met DOS'46 af te wegen. Tussen de zaalstanden van ons en hen zat er wel verschil in, maar er kan gewoon van alles gebeuren. Op papier zijn wij misschien beter en wij zijn hoger geëindigd in de zaal, maar zulke wedstrijden maakt het verschil steeds kleiner.”

Tegenstander
Tegen wie de ploeg uit Gorredijk komt te staan in de eerste play-off is nog niet bekend. TOP maakt een grote kans om de eerste tegenstander te worden, maar ook PKC en DVO maken nog een kans. “Ik vind het niet erg om tegen TOP te komen staan”, vertelt Flokstra, die volgend seizoen naar de ploeg uit Sassenheim vertrekt. “Ik speel nu nog bij LDODK en wil met de groep de finale halen. Of het nu PKC of bijvoorbeeld TOP wordt, maakt niet uit. Het zijn beide goede ploegen en je moet aan de bak wil je in de finale komen. Het is gewoon leuk om een play-off te spelen en stel we moeten tegen TOP, dan is dat niet raar. Ik ga dan niet anders de wedstrijd in, omdat ik daar volgend jaar speel.”

Verwachtingen
De ploeg van Flokstra is al verzekerd van de play-offs, maar speelt aankomende zaterdag nog een wedstrijd tegen Fortuna. “Zaterdag gaat het in principe nergens meer om, maar nu wij er al staan gaat het niet om half werk. Het is gewoon doorgaan, want je wil graag met de groep in de finale staan. Het zou fijn zijn als we komend weekend een goede pot neerzetten, want dan kunnen we met vertrouwen naar de play-offs gaan.”

“In de zaal zijn wij in de play-offs ten onder gegaan, maar hadden wel een redelijk seizoen.” Nu heeft LDODK een goed seizoen achter zich en ze hebben op het veld weer een nieuwe kans in de finales. “Je weet nooit hoe het gaat lopen, maar het is altijd leuk om prijzen te behalen.”

Of LDODK ongeslagen weet te blijven weten we aankomende zaterdag pas. Na zaterdag is ook de tegenstander bekend. De focus zal dan volledig gericht worden op de play-offs. Zou het de ploeg dit seizoen lukken om kampioen te worden?

Datum: 28 mei 2019 - 18:00 uur
Door: Redactie Korfbal.