Frankrijk deelnemer aan Open EK Beachkorfbal

Frankrijk deelnemer aan Open EK Beachkorfbal

Beachkorfbal

Het eerste IKF Open EK Beachkorfbal vindt op 19 en 20 augustus plaats. Onder de deelnemers bevinden zich Nederland, België, Tsjechië (allen twee teams), Chinese Taipei, Duitsland en Hongarije, maar ook minder vanzelfsprekende namen zoals Frankrijk en Servië. Tilbert La Haye, als CEO van de IKF nauw betrokken bij de organisatie van het toernooi, vertelt over de deelname van de Fransen.

Dus hoe komt Frankrijk, de nummer 25 van de IKF-ranking, opeens op het Open EK Beachkorfbal terecht? La Haye vertelt: “Voor dit evenement hebben we alle landen aangeschreven dat zij deel konden nemen.De Franse korfbalbond heeft daar positief op gereageerd.”

De Franse korfbalcultuur bestaat al langer. In 1985 werd bijvoorbeeld al door de Fransen meegedongen naar de World Games. De laatste jaren zit het Franse korfbal in de lift. Zo was de Franse kampioen Bonson FJEP direct gekwalificeerd voor de voorronde van de Europa Cup van 2017. “De Fransen zijn internationaal actief, zeker de afgelopen jaren”, weet La Haye. “Zo hebben ze meegedaan aan de kwalificaties van het afgelopen EK, waar Catalonië zich met één punt voorsprong op de Fransen plaatste voor het eindtoernooi. Frankrijk is daardoor bijvoorbeeld al gekwalificeerd voor het EK wat in 2018 in Nederland wordt gehouden. Daarnaast doen ze ook mee aan de voorrondes van de Europa Cup. Daarnaast hebben ze een maand of twee geleden zelf een internationaal toernooi georganiseerd waar onder anderen België U21 aan heeft deelgenomen.”

Voor het EK in 2018 zijn al geplaatst: Nederland, België, Engeland, Duitsland, Tsjechië, Catalonië, Portugal, Rusland, Polen, Turkije, Schotland, Slowakije, Wales en Frankrijk. Om de resterende twee plaatsen strijden Hongarije, Ierland, Servië, Zweden, Griekenland, Armenië, Zwitserland en Oekraïne.

Deelnemers van het Open EK Beachkorfbal zijn Nederland (twee teams), België (twee teams), Tsjechië (twee teams), Servië, Suriname, Frankrijk, Polen, Hongarije, Taiwan, Wales, Portugal en Duitsland.

Wil jij niks missen rondom het NK Beachkorfbal op 12 augustus en het Open EK Beachkorfbal op 19 en 20 augustus? Klik hier. Of wil je zelf meedoen? Dan vind je hier meer informatie.

Datum: 6 augustus 2017 - 12:00 uur
Door: Redactie Korfbal.nl