G-korfballers genieten en zijn trots tijdens Challenge

Korfbal Challenge

Marjolijn Kroon is trots ambassadeur van het G-korfbal. De international van Oranje geniet van het enthousiasme dat bij elk evenement van de deelnemers af spat. “Ze zijn altijd trots als ze bij de Korfbal Challenge op dezelfde locatie mogen spelen als de spelers en speelsters waar ze tegenop kijken.”

Op donderdag 29 december is het feest voor de G-korfballers van Nederland. Dan geeft Wim Scholtmeijer, bondscoach van het Nederlands team, namelijk speciaal voor de G-korfballers een clinic in het Topsportcentrum Rotterdam. “Die dag is echt een teamuitje waar iedereen echt naar uitkijkt. Ze blijven ook zeker kijken naar de andere wedstrijden die dag. Daar genieten ze volop van”, weet Kroon. “G-korfbal is echt een onderdeel van onze sport en hoort daarom ook zeker thuis op de Challenge.”

Kroon is nu een aantal jaren verbonden aan het G-korfbal en ze geniet elke keer weer van een evenement. “Ik werkte bij het KNKV toen ik een opleiding tot persoonlijk begeleider in de gehandicaptenzorg wilde gaan doen. Van daaruit heeft de bond me gevraagd of ik iets wilde doen met G-korfbal.”

Ze zegde direct toe. “Ik heb feeling en affiniteit met de doelgroep. Het is zo genieten, de onvoorwaardelijke liefde die je vaak krijgt. De meesten zie ik één keer in het half jaar en vaak komen ze dan op je af rennen en krijg je een kus en een dikke knuffel. Prachtig.”

Leermoment

“En waar ik ook van hou: ze zeggen waar het op staat en zijn eigenlijk altijd heel positief.” De speelster van LDODK/Rinsma Fashion heeft wat dat betreft zelf ook veel geleerd van haar rol als ambassadeur. “Dat je het doet omdat je het leuk vindt en niet alleen om het winnen. Ik ben soms zo fanatiek dat ik dat vergeet. Maar het gaat niet alleen over winst en verlies, maar vooral om genieten van het spel zelf.”

Kroon hoopt dat de komende jaren meer en meer clubs G-korfballers een plekje gaan bieden. “Als uithangbord stimuleer ik verenigingen om een G-korfbaltak op te zetten. Het is gewoon een echt onderdeel van de sport. Bij LDODK hebben ze inmiddels ook al bij me geïnformeerd, of het niks voor hen zou zijn om ook deze geweldige groep mensen een plekje te bieden. Elk moment is een feestje.”

De clinic, onder leiding van Wim Scholtmeijer, vindt plaats van 14.00 tot 15.30 uur. De kosten zijn €7,50 per deelnemer/begeleider, inclusief toegang tot de avondwedstrijden van de Korfbal Challenge.

Datum: 14 december 2016 uur