G-korfballers opgelet: clinic van ambassadeur Marjolijn Schenk

G-korfballers opgelet: clinic van ambassadeur Marjolijn Schenk

Korfbal Challenge TeamNL Korfbal

Zondag 29 december, tijdens de Korfbal Challenge in Rotterdam, geeft TeamNL Korfbal een clinic aan G-korfballers. De clinic wordt geleid door Marjolijn Schenk, de nieuwe ambassadeur G-korfbal. Met collega-internationals Jessica Lokhorst, Esther Cordus, Fleur Hoek en Alwin Out hoopt Schenk zoveel mogelijk G-korfballers te mogen verwelkomen.

Marjolijn Schenk speelt bij KZ/Thermo4U in de Korfbal League en maakt sinds dit voorjaar deel uit van TeamNL Korfbal, waarmee ze in augustus wereldkampioen werd. "Ik heb er superveel zin in", aldus de nieuwe ambassadeur in onderstaande video. Daar voegt ze aan toe: "Ik kijk ernaar uit om de komende tijd zoveel mogelijk G-korfballers te ontmoeten en samen van onze mooie sport te genieten."​

Marjolijn Kroon stopt na zes jaar als ambassadeur
Schenk volgt naamgenoot Marjolijn Kroon op als ambassadeur G-korfbal. Kroon besloot in september te stoppen als speelster van TeamNL Korfbal. “Met mijn 28 jaar wil ik gaan bouwen aan mijn carrière en meer momenten samen zijn met mijn partner, familie en vrienden. Dat is de reden dat ik nu ook afscheid neem als ambassadeur van G-korfbal.”

Kroon was zes jaar lang het gezicht van G-korfbal. “Het leek mij fantastisch om te ervaren wat korfbal voor G-korfballers betekende.” De speelster van LDODK/Rinsma Modeplein is dankbaar voor de mooie momenten die ze heeft meegemaakt. “De afgelopen jaren heb ik zo veel leuke spelers, trainers, coaches en begeleiders mogen ontmoeten dat ik het lastig vind om een mooiste moment uit te kiezen. Hetgeen wat mij enorm bij is gebleven en bij zal blijven is het fanatisme en de enorme glimlach. Ik wil alle G-korfballers nog veel korfbalplezier toewensen en houd daarbij die grote glimlach op jullie gezicht”, aldus Kroon. 

Vandaag is een e-mail met daarin de persoonlijke boodschap van Schenk en Kroon verstuurd naar de G-korfballers (via alle contactpersonen G-korfbal, zoals bekend in Sportlink).

Aanmelden clinic
Aanmelden voor de clinic G-korfbal kan hier. Aanmelden kan tot uiterlijk 19 december.

Datum: 6 december 2019 uur
Door: Redactie Korfbal.nl