Gebroken enkel is het begin van een mooi korfbalhuwelijk

Korfbal

Wat is dat toch met korfbal, dat het tot zo’n unieke familiesport maakt? Simpel.nl vroeg het aan verschillende korfballers uit Nederland.

Sylvia Polet-van de Berg (45) is al bijna heel haar leven actief bij fusieclub A&CKV Gemini. De sport en deze vereniging hebben haar al veel onvergetelijke momenten gebracht en zelfs een mooi liefdesverhaal. Ze heeft namelijk op een bijzondere manier haar man Patrick leren kennen…

Korfbal met hart en ziel
Op mijn zevende ben ik begonnen met korfballen bij KV Ter Gouw. Ik ben daar jarenlang actief geweest als speelster en later ben ik mijn steentje bij gaan dragen in de technische commissie, achter de bar, in de jeugdactiviteitencommissie en het geven van trainingen aan jeugdteams en het coachen ervan. Toen KV Ter Gouw in 2004 fuseerde met KV Jodan Boys en het Gemini Korfbal werd, kwam er een drukke periode voor mij. Omdat we nu meer teams kregen moesten we nagaan of elk team de beschikking had over een trainer/coach. Op deze manier ben ik voor de eerste keer in contact gekomen met mijn man, Patrick. Hij gaf al jarenlang training bij KV Jodan Boys en het was mijn taak om te informeren of hij daarmee door wilde gaan.”

“Patrick viel toen hij mij langs de kant zag staan’’
Met sport loop je altijd kans op blessures. Je kan een verkeerde beweging maken, of een botsing hebben met je tegenstander. Dit overkwam ook Patrick, maar wel op een bijzondere manier. Hij floot een wedstrijd die Sylvia aan het coachen was en hij struikelde hierbij over de lijn en brak zijn enkel. Waarschijnlijk omdat hij was afgeleid door Sylvia die langs de lijn stond. “Hij viel letterlijk als een blok voor me”, zegt Sylvia met een knipoog.

Sylvia (destijds nog in de technische commissie) besloot voor Patrick in te springen tijdens zijn blessure. Door de stromende regen fietste zij naar Bodegraven om het team alleen te coachen, wat ze normaal samen deden. Diezelfde middag zijn ze naar een wedstrijd van het eerste gegaan. Patrick heeft daar de portemonnee van Sylvia bewaard en vervolgens zijn ze beide vergeten dat Patrick die nog had. Sylvia moest hem daarom 's avonds bij Patrick thuis ophalen. Wat startte met stomme pech, is uitgegroeid tot een mooie relatie waarin Patrick en Sylvia tot op de dag van vandaag heel gelukkig zijn – en inmiddels twee kinderen hebben die ook op korfbal zitten.

De vereniging als broedplaats van mooie momenten
Sylvia en Patrick hebben via Gemini korfbal een hechte vriendengroep opgebouwd, waarmee ze inmiddels al veel leuke dingen hebben meegemaakt. Toen er nog geen kinderen waren, spraken ze in het weekend vaak met elkaar af en gingen ze regelmatig met elkaar op vakantie. Naast de vriendschappen zeggen zowel Sylvia als Patrick dat de jeugdkampen ze altijd bij zullen blijven. Ze zijn jarenlang begeleider geweest tijdens die kampen en dat waren volgens hen toch wel de leukste belevenissen die ze bij Gemini korfbal hebben meegemaakt.

Als kers op de taart gaat Sylvia dit jaar met 26 jeugdleden en ouders naar de #korfbalfinale. Dat wordt vast een onvergetelijke ervaring!

Korfbal is voor de hele familie
De hele familie blijft actief in de sport. Sylvia ging van korfbalster naar technische commissie, jeugdactiviteitencommissie en tegenwoordig PR-commissie. Na jaren trainer/coach te zijn geweest, fluit Patrick nu alweer een heleboel jaren wedstrijden. Bovendien zijn zowel hun ouders actief geweest en zitten hun kinderen nu ook op korfbal. Een echte, hechte korfbalfamilie dus!

Datum: 21 februari 2019 - 18:00 uur