Gerritsen loopt op krukken: ‘Ik wil zonder pijn terugkeren’

Korfbal League1

Bob Gerritsen (22) kijkt zaterdag bij de seizoensouverture van DVO/Accountor tegen KZ/Hiltex toe vanaf de bank. De voormalig jeugdinternational is al het hele seizoen herstellende van een vervelende voetblessure.

Vanaf zijn veertiende loopt Gerritsen al met voetklachten en heeft hij nooit helemaal pijnvrij kunnen spelen. Begin september is de voormalige speler van Tweemaal Zes, Wageningen en OVVO/De Kroon onder het mes geweest om de problemen voor altijd te verhelpen. De operatie is goed verlopen en momenteel doorloopt Gerritsen zijn revalidatieperiode.

"De ene keer gaat het beter dan de andere keer", zegt Gerritsen. "Ik heb deze week een terugslag gehad door overbelasting en loop tijdelijk op krukken. Een week geleden ging het een stuk beter en was ik voorzichtig bezig met mijn comeback. Ik had verschillende loopvormen gedaan en stond op punt weer mee te trainen."

De winnaar van het NK 1 tegen 1 moet herstellen op geleide van de pijn. Dat wil zeggen dat Gerritsen een stapje terug moet doen wanneer de pijn weer toeneemt. Een datum voor zijn definitieve rentree heeft hij dan ook niet in zijn hoofd zitten. "Dat is lastig om te zeggen, want ik had gehoopt om nu alweer in training te zijn."

Gerritsen vervolgt: "Ik wil zonder pijn terugkeren. De afgelopen seizoenen heb ik geregeld met pijn gespeeld. Vooral vorig zaalseizoen had ik last van mijn voet. Het is niet helemaal een verklaring voor het niveau dat ik haalde, maar dat soort zaken gaan wel hand in hand."

Opvreten
Het enige wat Gerritsen tegen KZ en de komende wedstrijd kan doen, is zijn ploeg steunen vanaf de kant. "We moeten ze opvreten. Voor mijzelf is het lastig om te kijken, want ik wil zelf spelen. Ik vind het al erg als ik een training mis, nu zijn het een heleboel trainingen en wedstrijden. Ik wil alles spelen en altijd trainen. Zeker in deze fase van het seizoen."

DVO beschikt morgen ook niet over José Alvarez. Bij de Catalaan raakte zijn teen uit de kom. "José is tegen de paal gebotst", laat Gerritsen weten. "Hij is naar het ziekenhuis gegaan. Daar is zijn teen rechtgezet en in het gips gezet. Het is even afwachten hoe lang hij eruit is."

De Bennekommers oefenden afgelopen zaterdag ook nog tegen KZ. De Koogers wonnen nipt. "Het is morgen fifty-fifty. DVO en KZ ontlopen elkaar niet zoveel", vindt Gerritsen. "Het spel van ons ziet er goed uit. Natuurlijk openen wij liever met winst, maar het spel is belangrijker en dan komen de punten vanzelf."

Datum: 18 november 2016 uur