Goal van de Week: speelronde 8

Korfbal League

Er is wel eens beter gekorfbald in de Korfbal League. DOS'46 tegen Fortuna/Delta Logistiek was al niet om over naar huis te schrijven en ook de midweekse wedstrijd van TOP/Quoratio tegen Blauw-Wit (A) was geen onnavolgbaar spektakel. Extra jammer voor deze rubriek: Marc Broere werd vakkundig uit de wedstrijd gespeeld door Pikaar. Gelukkig was er toch nog één ploeg die weer strooide met fraaie goals.

Benieuwd naar de winnaar van ronde zeven? Hier even kijken:

Ondanks het geringe aantal doelpunten in Nijeveen, werd de eerste genomineerde goal wel gemaakt in De Eendracht: Fortunees Nik van der Steen met een mooie onehander. De overige vier genomineerden komen allemaal uit de ontmoeting tussen KZ/Hiltex en PKC/SWKGroep. De eerste is nog een treffer van KZ: een 'simpel' schotje van Jordi Pasma na een prachtige behind-the-back pass van Tim Bakker (wat gaan we hem missen volgend jaar!).

De overige drie komen uit de handen van de PKC-heren. Als eerste zien we Laurens Leeuwenhoek met een achterwaartse onehander (de stip had hij ook wel gemaakt, denken we), vervolgens Olav van Wijngaarden met een tip-in na mid-air assist van Richard Kunst en we sluiten af met Danny den Dunnens 'granny style' goal. Chinanu Onuaku, eat your heart out!

Stemmen kan tot maandagmiddag 12 uur. Succes!

Datum: 19 januari 2017 - 15:00 uur