Goede start Nederland U17

Oranje U17

Met ruime zeges op de U17-teams van Duitsland, RTC Zuid, Portugal en Engeland is Nederland U17 goed begonnen aan de U17 Korfball World Cup in Eindhoven.

Met deze overwinningen is Oranje de lijstaanvoerder van Groep A.

In poule B werd vooraf uitgekeken naar het duel tussen België U17 en Chinees Taipei U17. Dat treffen eindigde in een 7-10 overwinning voor België.

Bondscoach Barry Schep: “Over het algemeen ben ik erg tevreden. Natuurlijk waren er een paar verbeterpunten, maar daar zijn deze eerste wedstrijden ook voor. We hebben de zware, warme dag goed doorstaan en nu is het: op naar morgen. We ontmoeten in de halve finale het sterke Chinees Taipei en moeten ervoor zorgen dat we hen niet tot veel schoten laten komen en zelf ons eigen spel spelen.” Hij besluit: “We eindigen morgen weer een mooi U17-traject en hopen dat te doen met de cup in ons bezit.”

Zondag om 09.20 uur speelt de formatie van Schep haar laatste poulewedstrijd tegen Hong Kong, waarna het tijd is voor de halve finales. De finale staat gepland om 16.35 uur.

Meer over de U17 Korfball World Cup vind je hier, U17 volg je op Instagram.

Datum: 29 juni 2019 - 20:30 uur