Gretig TeamNL Korfbal ook eenvoudig langs Catalonië

TeamNL Korfbal

Ook in de tweede WK-wedstrijd kende titelfavoriet Nederland zoals verwacht geen problemen. In de vijftigste interland van Laurens Leeuwenhoek werd Catalonië, de nummer zes van het EK in 2018 met 35-10 opzij gezet.

TeamNL Korfbal startte met de spelers, die in de gewonnen wedstrijd tegen Nieuw-Zeeland aan de kant bleven. Eerste aanval: Barbara Brouwer, Celeste Split, Laurens Leeuwenhoek, Nick Pikaar. Eerste verdediging: Jessica Lokhorst, Fleur Hoek, Olav van Wijngaarden, Harjan Visscher.

Na de snelle 1-0 van Brouwer liep TeamNL Korfbal uit naar 4-0. Op die stand deed Marc Castillo Caragol – speelde in het seizoen 2011-2012 voor TOP/SolarCompleet– voor het eerst iets terug namens Catalonië.

Na twee keer tien minuten was het 17-2 voor Nederland, dat net als het basisteam van donderdag gretig oogde. “De zege in de poulefase mag dan op voorhand een zekerheid zijn, iedereen is gemotiveerd om zich te presenteren en wil ook in de eindfase van het toernooi in de basis staan”, zo vertelde Scholtmeijer vooraf.

Druk
Ook in de tweede helft kon Catalonië amper onder de Nederlandse druk uitkomen, hoewel de onehander van David Puertas Rojas (27-7) erg fraai was en met gejuich werd ontvangen. Het team van Wim Scholtmeijer bouwde de score gestaag uit en na de buzzerbeater 35-10 van Brouwer floot Wing Hung Lee uit Hong Kong voor het einde. Leeuwenhoek en Hoek waren beide zevenmaal trefzeker.

Scholtmeijer: “Voor deze basisacht begon het toernooi nu. Ons niveau ligt hoog en erg dichtbij elkaar. De onderlinge competitie - iedereen wil spelen in de latere wedstrijden - is dus gigantisch en het is de kunst om toch juist goed samen te blijven werken. Ik heb nu twee hele  wedstrijden van ons gezien, de sfeer is goed. Op naar morgen.”

Ook wil Scholtmeijer namens de groep nog een statement maken. "Op een platform - niet aan het KNKV gerelateerd - zag ik een vast grappig bedoelde, maar beledigende post richting Nieuw-Zeeland, onze tegenstander van gisteren. Ik wil namens de groep benadrukken dat wij strijden voor elke bal, maar tegelijkertijd veel respect hebben voor onze tegenstanders. Van 69 landen zijn wij de regerend wereldkampioen en zulke dikke uitslagen horen er - zeker in de groepsfase - bij, maar in veel andere landen gebeurt wel degelijk veel moois. Nieuw-Zeeland mag dan nog niet in de buurt komen van landen als China, België of Chinees Taipei, maar is erg blij met het WK-debuut en heeft uitgesproken het een eer te vinden om tegen ons te spelen. Het respect wordt van beide kanten getoond en zo hoort het wat ons betreft ook."

Zaterdag om 13.45 uur speelt TeamNL Korfbal de laatste poulewedstrijd tegen Tsjechië. Zondag is een rustdag en op maandag worden de achtste finales gespeeld. Zaterdag 10 augustus is de finaledag van het WK.

Chinees Taipei en Suriname
Chinees Taipei, de nummer twee van de wereldranglijst, won diens tweede wedstrijd met 35-9 van Polen. Suriname, met daarin veel spelers en speelsters uit de Nederlandse competitie, was gisteren te sterk voor Hongarije en speelt om 19.00 uur tegen China.

Alle WK-informatie vind je hier.

Datum: 2 augustus 2019 - 15:10 uur